Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Constitucionalització dels drets socials | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

Constitucionalització dels drets socials

LA CONSTITUCIONALITZACIÓ DEL DRETS SOCIALS

COL·LEGI OFICIAL DE TREBALL SOCIAL DE CATALUNYA

 

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC) se’n fa ressò de les propostes que el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) ha elaborat i compartit amb la Sectorial d’Acció Social, Ensenyament i Humanitats de la Intercol·legial Catalana, de la que en forma part. 

Propostes -a les que el COPEC s’hi suma- i que tenen com a objectiu aportar la visió com a professionals i participar en el debat viu al voltant de noves formes de convivència i cohesió social que reemplacin models caducs que no donen resposta a les necessitats de les persones. 

Junta de Govern
31 de juliol de 2015
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
www.pedagogs.cat


Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > Constitucionalització dels drets socials 

NOTA DE PREMSA

LA CONSTITUCIONALITZACIÓ DELS DRETS SOCIALS


El Col·legi de Treball Social reclama la constitucionalització dels drets socials per dotar-los de la màxima protecció

  • Els treballadors socials han presentat avui un document elaborat amb la participació d’experts i acadèmics per garantir els drets socials
  • La proposta planteja un canvi de paradigma en els Serveis Socials per garantir la cobertura de manera universal i delimitar les funcions de diferents àmbits complementaris, com la salut, l'educació o l'habitatge.


Barcelona, 16 de setembre de 2015

El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) ha presentat avui a Barcelona el document La constitucionalització dels drets socials, en què planteja tretze propostes en el marc del procés constituent que viu el país amb la voluntat d’“aportar idees per als futurs canvis que s’albiren”. En primer lloc, demana que els drets socials tinguin “la mateixa efectivitat i grau de protecció i garantia legal que la resta de drets fonamentals”. 

La realitat viscuda pel col·lectiu professional des de la primera línia d’atenció directa a les persones més vulnerables i la situació actual a Catalunya, però també a nivell de l’Estat, han posat de manifest que les polítiques socials “encara responen a un model socioeconòmic que ha entrat en crisi”. Davant aquesta constatació, l’entorn de canvi i obre possibilitats de plantejar quin model d’Estat es vol desenvolupar, fonamentalment a Catalunya, i és moment d’aportar al conjunt de la societat els elements clau perquè el procés incorpori els drets socials com a pilar essencial de les noves estructures.

El document presentat avui cristal·litza el treball dut a terme per un grup de reflexió coordinat per Toni Vilà, investigador de l’IGOP i membre del Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars de la Generalitat; Mercè Ginesta, professora de treball social, supervisora d'equips d'intervenció social i membre de la Comissió de Serveis Socials Bàsics del TSCAT; i Maite Vallejo, treballadora social i membre de la Junta Territorial de la Delegació del TSCAT a Girona.

En el grup de treball hi han participat també una desena de treballadores socials i, un cop aprovat per la Junta de Govern del TSCAT, el document ha estat ratificat mitjançant una consulta a tota la col·legiatura, i s’ha compartit amb Carles Viver i Pi-Sunyer, Comissionat per a la Transició Nacional; la sectorial d’Acció Social de la Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya; i la plataforma Reinicia Catalunya. A més, es farà arribar als partits polítics i a diverses institucions públiques, entre altres.
Data de publicació: 21/9/2015