Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Diari de Tarragona - M. Concepció Torres: ´La Jornada Intensiva a Primària´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

Diari de Tarragona - M. Concepció Torres: "La Jornada Intensiva a Primària"

Diari de Tarragona - M. Concepció Torres - "La Jornada Intensiva a Primària" 10/03/2015

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > Diari de Tarragona - M. Concepció Torres: "La Jornada Intensiva a Primària"
M. Concepció Torres
Secretària
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
Diari de Tarragona - M. Concepció Torres - "La Jornada Intensiva a Primària" per Raul Cosano

"Ja es fa en alguns centres d'entorn rural. No és tant una qüestió d'horari sinó de distribució del treball. Si està ben feta per al nen, no n'hi ha problema."

"S'ha de fer una combinació suficientment flexible. Altra qüestió clau en la que s'ha de pensar és en totes les infraestructures com el col·legi, la família, la conciliació... totes aquestes coses que com a país encara no hem aconseguit canviar. Sempre intentem modificar l'àmbit del col·legi però tota la resta, el que correspon lluites generals més socials, no ho treballem tant."

"No és quelcom negatiu. Si mirem els horaris actuals, les assignatures que requereixen més atenció s'imparteixen pel matí i les altres, que no vol dir que siguin menys valuoses però si requereixen menys concentració, es deixen per a la tarda. D'aquesta manera s'aprofiten més aquestes hores".

(...) "Pedagògicament no té perquè ser un problema però s'ha de veure que succeeix amb el nen. Allò ideal és que una parella es combini per a què algun dels dos pugui passar a recollir-lo."

"Imagina't que el nen passi fins 12 hores al col·legi... Més que nosaltres al treball. Llavors tornem a estar al mateix. El nen es pot cansar d'aquests ritmes i pot baixar el seu rendiment. Hem d'evitar aquest tipus de situacions." (...)


Data de publicació: 12/3/2015