Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com ACN - Victòria Gómez Serés: ´L´ensenyament religiós al nou currículum´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

ACN - Victòria Gómez Serés: "L'ensenyament religiós al nou currículum"

ACN - Victòria Gómez Serés: "L'enseyament religiós al nou currículum" - 08/03/2015

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > ACN - Victòria Gómez Serés: "L´ensenyament religiós al nou currículum"Victòria Gómez Serés
Vicepresidenta
Col·legi de Pedagogs de Catalunya

ACN - Victòria Gómez Serés: "L'ensenyament religiós al nou currículum" 

"Victòria Gómez, vicepresidenta del Col·legi de Pedagogs, creu que 'el nou currículum de religió és una mesura sorprenent tenint en compte que l'Estat és aconfessional'. Considera que 'no es pot imposar un tipus de religió concreta' i alerta que 'imposar provoca rebuig' i que per tant, 'si el nou currículum volia propiciar l'ensenyament religiós, s'aconseguirà l'efecte contrari'. Creu que 'ensenyar a resar vulnera la llibertat personal' i demana que 'qualsevol persona que vulgui aprofundir en qualsevol religió ho ha de fer als llocs de culte'."

(...) "Per tal de conrear el sentiment religiós, Gómez aposta per un 'ensenyament amable amb la virtut', és a dir, donar a conèixer el fet religiós a través de la natura, perquè els infants puguin anar fent descobriments que els desperti aquest sentiment. Defensa que 'tot humà té una part espiritual', però en cap cas creu que s'hagi de conrear a base d'imposicions. Per això, demana a l'escola catalana que ho faci de manera amable i atractiva".

"Creu que el tema religiós està ben resolt a Catalunya amb una diversitat d'escoles molt gran per a diferents sensibilitats. Assegura que 'la pluralitat està garantida' i que l'opció de la religió és una bona manera de complaure a algunes famílies que ho demanen, en escoles que depenen d'un projecte educatiu concret, que és el seu tret distintiu."

Data de publicació: 9/3/2015