Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com PARLAMENT EN LA TAULA INAUGURAL - IV JORNADES DE MEDIACIÓ DE TARRAGONA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

PARLAMENT EN LA TAULA INAUGURAL - IV JORNADES DE MEDIACIÓ DE TARRAGONA

PARLAMENT EN LA TAULA INAUGURAL

 IV JORNADES DE MEDIACIÓ DE TARRAGONA

 

És un gran privilegi estar en la seu de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, participant en aquesta taula inaugural representant al Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC) com a co-organitzador de les IV Jornades de Mediació de Tarragona: Comunicació.

El COPEC, d’ençà de la llei de Mediació del 2001, promou la mediació des del camp pedagògic i psicopedagògic, com una forma d’arribar a la font dels conflictes a partir de l’empoderament dels actors implicats per a generar coresponsabilització i construir plegats el marc d’entesa a partir dels elements i valors que uneixen les parts en conflicte.

La situació socioeconòmica actual fa emergir noves fonts de conflictes inexistents en passat proper, com pot ser la davallada de l’Estat del Benestar que ha afectat drets fonamentals en l’educació, els serveis socials, la salut, l’habitatge i el treball.

En aquest context cal abordar, més que mai, les situacions de conflicte fent pedagogia de la gestió alternativa (o col·laborativa) del conflicte, abordatge que hauria de formar part de les polítiques socials i educatives.

En aquests tres dies de jornada podrem veure la interdisciplinarietat de la Mediació des de diferents vessants com pot ser la comunitària, la familiar, l’escolar... Unes jornades amb una gran assistència, com es pot comprovar, i que no solament estarà en aquest espai emblemàtic del Col·legi d’Advocats de Tarragona, sinó que estarà també al carrer per difondre i apropar la mediació a la ciutadania.

Agraeixo que s’hagi comptat amb el Col·legi de Pedagogs de Catalunya en l’organització de les IV Jornades de Mediació de Tarragona i felicito a tots els que hi heu format part: Associació de Professionals de la Mediació de les Comarques Tarragonines, Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, Institut Municipal d’Educació i Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV, Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya i Projecte Educatiu de Ciutat de Tarragona.

Vull fer, també, un reconeixement a Jèssica Casas, vocal de la Junta de Govern del Col·legi de Pedagogs i representant del COPEC a Tarragona per la dedicació i esforç esmerçat en el procés organitzatiu, que ha possibilitat que el COPEC hagi pogut contribuir a les IV Jornades de Mediació que avui inaugurem.

 

Moltes gràcies.

 

 Rosa Rodríguez i Gascons

Presidenta
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
Tarragona, 27 d’octubre de 2014

Data de publicació: 27/10/2014