INICI >

anterior

El COPEC ressona a les IV Jornades Repensem l’Escola

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya, representat per la Vocal de Girona, Marta Pagès, ha participat activament i col·laborat en l’organització de les IV Jornades Repensem l’Escola: Educant la mirada futura, organitzades pel Moviment de Renovació de Girona, que ha comptat també amb la col·laboració organitzativa de la Fundació Ser.Gi i el Servei Educatiu del Gironès. L'acte ha tingut lloc aquest passat 27 i 28 de febrer al Centre Cívic Ter de Girona.

Un acte impressionant, fresc, i participatiu, on han brollat idees, reflexions i sobretot una mirada crítica i dissemblant cap a l’escola i l’entorn que la configura.

Col·legi de Pedagogs de Catalunya >  > El COPEC ressona a les IV Jornades Repensem l’Escola


L’acte inaugural ha anat a càrrec de Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista que amb un discurs intensament crític i reflexiu ha analitzat la situació actual de l’educació i ha descrit analíticament i meticulós, el clima idoni per a educar i aprendre que ha de tenir l’escola en el moment actual en què es troba. 


En l'acte també han participat múltiples experts en l’educació, els quals a partir de diferents Converses Pedagògiques, han pogut exposar i compartir experiències educatives riques en coneixement i innovació que han permès repensar i formular mirades diferents cap a l’educació i la concepció que tenim de l’escola.

Per concloure l’acte, s’ha desenvolupat una Conversa a tres, que ha comptat amb grans ponents i experts com Victòria Gómez, Vicepresidenta del Col·legi de Pedagogs, que a partir de la seva expertesa i coneixement en pràctica reflexiva, ha volgut posar èmfasi d’una forma amena i interactiva, en la necessitat de reflexionar sobre la pròpia pràctica educativa i a analitzar de quina manera es prenen decisions i es gestiona la complexitat des de tots i cadascun dels agents educadors que intervenen a l’àmbit escolar.

Col·legi de Pedagogs de Catalunya >  > El COPEC ressona a les IV Jornades Repensem l’Escola


La Conversa a tres, també ha comptat amb el Ramon Moix, membre de la Xarxa d’Experts del Col·legi de Pedagogs, el qual  a partir del seu extens coneixement en l’orientació familiar, ha descrit i analitzat d’una forma crítica i plasent el rellevant paper de les famílies i la societat a l’escola i a l’educació dels infants. 


Per últim, aquesta Conversa a tres, també ha comptat amb la participació de Jaume Cela, pedagog, mestre i escriptor, que ha analitzat amb singularitat i detall tots els elements que influencien en l’exercici educatiu a les escoles i la necessitat de veure des d’una mirada diferent, càlida i expressiva als infants i alumnes que s’atenen des de l’escola. 

Col·legi de Pedagogs de Catalunya >  > El COPEC ressona a les IV Jornades Repensem l’Escola


L’acte ha acabat amb l’actuació de Pep Duran, conta contes i llibreter, el qual amb la seva creativitat ha intentat recollir elements cabdals de l’educació i el replanteig d’una “mirada futura”. 

Un acte singular, ric en coneixement i participatiu on el COPEC ha volgut participar-hi activament amb la principal finalitat de mostrar el seu compromís amb l’escola, l'educació i la pedagogia.


Documents de les Jornades Repensem l'Escola 2015: http://mrpdegirona.blogspot.com.es/p/repensem-lescola.html 


Data de publicació: 2/3/2015