Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com BENVINGUDA COORDINADORS/RES DELS GRUPS DE TREBALL DEL COPEC | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

BENVINGUDA COORDINADORS/RES DELS GRUPS DE TREBALL DEL COPEC

BENVINGUDA ALS COORDINADORS/RES

DELS GRUPS DE TREBALL DEL COL·LEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA


Des del naixement del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, els Grups de Treball han estat els motors de generació de coneixement del COPEC.

El primer grup creat va ser el de Pedagogia Terapèutica que es convertí més tard en Salut, Terapèutica i Qualitat de Vida. Li van seguir el de Pedagogia i Escola, el de Gent Gran i el de Superdotació i Altes Capacitats. Ja en la II Junta es va crear el de Pedagogia Social i el de Mediació. Finalment en la III Junta es consolida el de Pedagogs Sense Fronteres, després de diversos intents en la I i II Junta i, per últim i també en la III Junta neix el més novell de tots el GT de Joc i Joguina que queda en la incubadora i que, si tot va bé, veurà la llum en aquesta IV Junta.

Els Grups de Treball esdevenen els espais de participació col·legial per excel·lència, on cada col·legiat participa segons la seva disponibilitat, ja sigui presencialment, per mitjà del fòrum del GT o puntualment, però tots i totes aportant la seva expertesa, compartint la seva experiència i generant debat i anàlisi al voltant de la professió pedagògica i psicopedagògica.

Aquesta IV Junta de Govern, ja ho diu en el seu programa, segueix apostant pels Grups de Treball com a exponents de la professió en les seves especialitats. I en els coordinadors i coordinadores com als vertaders protagonistes i responsables de què puguin ser una realitat dinamitzant, impulsant, motivant, endegant propostes...

Hores i hores de dedicació que molts cops no llueixen tot el que haurien de lluir, però que sense aquest treball anònim i altruista els Grups de Treball del COPEC no tindrien avui i ara el reconeixement per part del Col·legi i per part del col·lectiu col·legial, que tenen.

Molts de vosaltres porteu temps al capdavant dels grups, altres us incorporeu avui i és el vostre compromís i amor a la pedagogia i a la psicopedagogia que permet i permetrà que la Junta de Govern continuï presumint dels Grups de Treball, tant dins com fora del nostre estimat COPEC.

En aquest nou període que tindré el privilegi de presidir, us demano un pas endavant perquè tenim la base i fonaments ara reformem la casa, treballem per crear coneixement, augmentem el número d’implicats presencials i/o on-line i, sobretot, preservem la identitat. Primer de tot som Grups de Treball del COPEC que podem participar en altres fòrums, grups o comissions de treball, però sense perdre de vista que som pedagogs i/o psicopedagogs i que la nostra pertinença és al COPEC.

En aquesta línia els Grups de Treball a nivell de contingut quedaran aixoplugats en les vocalies i àrees segons la seva temàtica professional: el GT de Pedagogia i Escola quedarà aixoplugada en la Vocalia d’Educació, el GT de Pedagogia Social en la Vocalia de Social i el GT de Mediació en l’Àrea Professional de Mediació. Els altres Grups de Treball d’Altes Capacitats i Superdotació, Salut, Terapèutica i Qualitat de Vida, Pedagogs Sense Fronteres i el de Joc i Joguina adscrits a la Vicepresidència.

En relació a la logística, procediments i organització els/les coordinadors/res tindran com a referent a la Vicepresidenta, M. Victòria Gómez, amb qui mantindran vinculació, comunicació i reunions periòdiques com la que estrenem avui.

Vull donar-vos les gràcies per entomar/seguir entomant aquest repte i per, com sempre, donar-ho tot per a la pedagogia.


Salut, país i pedagogia


Rosa Rodríguez i Gascons
Presidenta
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
Barcelona, 4 de Setembre de 2014

Data de publicació: 4/9/2014