Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com El Punt Avui Televisió - Rosa Rodríguez Gascons: ´Modificació dels graus universitaris´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Televisió

El Punt Avui Televisió - Rosa Rodríguez Gascons: "Modificació dels graus universitaris"

EL PUNT AVUI TELEVISIÓ - Rosa Rodríguez Gascons: "Modificació dels graus universitaris" 11/02/2015

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > El Punt Avui Televisió - Rosa Rodríguez Gascons: "Modificació dels graus universitaris" 


Rosa Rodríguez Gascons
Presidenta
Col·legi de Pedagogs de Catalunya


"Modificació dels graus universitaris"- Programa L'Illa de Robinson, per Eduard Berraondo. Minut 8:25 fins 46:25

La presidenta del Col·legi de Pedagogs parla sobre la reforma dels graus universitaris, amb el secretari d'Universitats de la Generalitat de Catalunya, el rector de la URL, el president del Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes - Ceucat i el portaveu del Sindicat d'estudiants de Barcelona.

Adoptarà la universitat catalana el nou decret de graus?

"A nivell pedagògic no s'han fet les coses ben fetes, nosaltres hem fet una reivindicació perquè falta coherència, debat i participació. Això s’havia d’haver fet quan tocava, tot Catalunya, tant els agents acadèmics com professionals, apostàvem pel 3+2 per estar a prop d’Europa, i a contracord i in extremis es va fer el decret el 2007. Això va suposar un cost, a part d’econòmic, a les universitats per reestructurar-se, diplomatures de 3 anys van haver de passar a 4. Tot just la primera promoció dels graus es va fer al 2013-2014, ara tocaria fer l'avaluació i tornem a fer un canvi. Això crea molta confusió en l'exercici professional, tant al mercat de treball com en el social".

"Les universitats i també el Departament haurà de comptar amb el món professional perquè si no, aleshores, les coses no es faran bé. De totes maneres, hi ha una porta oberta a que la universitat pugui decidir 4 o 3 anys, podria ser que una mateixa titulació acabés fent-se en un lloc en tres anys i a un altre en quatre.(...) Evidentment, apostem per la qualitat i sobretot per l'equitat." 

"Quan s'acaba la bona feina que fan les universitats, després estem nosaltres com a referents professionals, i quan hi ha canvis, es transforma en confusió al carrer i en els mitjans, si els Col·legis professionals podem participar, és una bona noticia".

"Els col·legis professionals no tan sols lluiten per la inserció laboral, per l'exercici professional, sinó també per l’emprenedoria i per la posada en marxa de tot el coneixement i tot el bagatge que creix a la universitat."

Data de publicació: 11/2/2015