Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com El Punt Avui Televisió - Rosa Rodríguez Gascons: ´Mòbils a l´escola´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Televisió

El Punt Avui Televisió - Rosa Rodríguez Gascons: "Mòbils a l'escola"

EL PUNT AVUI TELEVISIÓ - Rosa Rodríguez Gascons: "Mòbils a l'escola" 08/01/2015

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > El Punt Avui Televisió - Rosa Rodríguez Gascons: "Mòbils a l´escola" 


Rosa Rodríguez Gascons

Presidenta

Col·legi de Pedagogs de Catalunya


Ús dels mòbils entre els escolars i estudiants a l'aula - Programa L'Illa de Robinson, per Eduard Berraondo. Minut 12:08 a 41:58

"La tecnologia avança molt més ràpidament que la capacitat que tenim les persones de regular-la i fins i tot, d'assimilar-la. No només afecta als adolescents i infants, també ens afecta als adults. Ens ha agafat completament desprevinguts, fa tan sols dos anys aquest problema no estava sobre la taula. Aleshores, el problema no és del mòbil, sinó que un smartphone obre a la persona al món, sense control, sense restricció,... . Pedagògicament s'hauria de parlar d'un codi de conducta, fet i pactat amb el propi grup classe, que ens faria avançar molt, perquè seria un compromís, una responsabilitat de tot el grup i això pedagògicament ens fa créixer. Si es trenquen les normes, entre el mateix grup, s'analitza i es parla per arreglar-ho".

"El jove sempre ha sigut trangressor per naturalesa, s'han de posar límits, no s'ha de prohibir... La eina ara és més potent i pot atemptar contra els drets d'imatge, ... . La porta a la solució és l'educació, hem d'educar a tots els agents educatius. Els mòbils són eines positives, didàctiques en el si de l'aula, són calculadores, biblioteques,... . "

"La pedagogia s'ha reciclat en la digitalització, però depèn més de les persones, ja que va avançant ràpidament, està en el seu moment i està preocupada per aquest tema com està en d'altres. És imprescindible que, com tots fem pedagogia, els pedagogs com a experts, els docents, els pares, ... treballem per un ús ètic dels mòbils, per part de tots."


Data de publicació: 8/1/2015