Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com RTVE RADIO 5 - Jordi Viladrosa Clua: ´Deures en vacances de Nadal´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Ràdio

RTVE RADIO 5 - Jordi Viladrosa Clua: "Deures en vacances de Nadal"

RTVE RADIO 5 - La Tabla del 5.  DEURES EN VACANCES DE NADAL  27/12/2014

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > RTVE RADIO 5 - Jordi Viladrosa Clua: "Deures en vacances de Nadal"Jordi Viladrosa Clua
Vocal de Lleida
Col·legi de Pedagogs de Catalunya

RTVE Radio 5: DEURES EN VACANCES DE NADAL minut 01:10 al minut 12:25

En plenes vacances, ens preguntem si és bo que els nens facin deures a casa i repassin el que han après durant el primer trimestre del curs o si únicament haurien de jugar i descansar:

"Les vacances de Nadal són una oportunitat per passar el temps en família.(...) Cal fugir de la sobreestimulació i la hiperocupació. Això ens té preocupats a tots: pares, educadors, pedagogs... També és bo ensenyar-lis a avorrir-se (...) l'avorriment és una oportunitat magnífica per a fer ús de la imaginació."

"Si a l'escola s'han proposat fer activitats creatives que no són mecàniques ni repetitives, doncs es poden fer sense més però sobretot desdramatitzant. (...) Els alumnes no són les seves notes, confondre les persones amb el seu butlletí de notes és una temptació que tenim els pares (...). Si de 10 operacions que s'han proposat 8 es fan bé i 2 són incorrectes, automáticament diem que han fallat en aquestes dues quan el més normal seria fixar-se que de 10, 8 han sortit bé."

"Durant el curs com que els deures és un tema que no afecta només a l'escola sinó que afecta també als pares, l'equip docent de cada col·legi hauria de consensuar-los amb els representants del pares: Ampes, pares delegats... (...) per posar-se d'acord amb un mínim d'horari per a cadascuna de les etapes educatives"


Data de publicació: 27/12/2014