Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com LA VANGUARDIA.ES- Victòria Gómez Serés: ´Una joguina per a cada edat´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

LA VANGUARDIA.ES- Victòria Gómez Serés: "Una joguina per a cada edat"

LA VANGUARDIA.ES - Victòria Gómez Serés: "Una joguina per a cada edat" -12/12/2014

 Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > LA VANGUARDIA.ES- Victòria Gómez Serés: "Una joguina per a cada edat"

Victòria Gómez Serés

Vicepresidenta
Col·legi de Pedagogs de Catalunya


LA VANGUARDIA.ES - Victòria Gómez Serés: "Una joguina per a cada edat", per Mayte Rius

(...) Victoria Gómez, vicepresidenta del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, comparteix la idea de que els pares han d'assessorar als nens per elaborar una carta amb pocs regals i ben escollits, però també dóna algunes recomanacions a Pare Noel i als Reis per si finalment la llista que reben és excessiva i han d'escollir. “El primer criteri de selecció és que la joguina s'adapti als gustos i preferències del nen i que sigui adequada per a la seva edat i el seu nivell maduratiu, no que hagi d'agradar als papàs o que li vagin a regalar també al veí o al cosí”, comenta. Un altre criteri important, segons Gómez, és prioritzar la joguina que estimuli la imaginació, la creativitat i la curiositat, que sigui quelcom que el nen tingui que manipular i que pugui utilitzar en diferents moments i àmbits, davant als que són purament mecànics i no exigeixin la seva participació. (...) 

(...) Gómez emfatitza que a més de buscar joguines divertides, a l'hora d'escollir han de tenir-se en compte criteris de qualitat i de seguretat, així com de valors, evitant aquells que fomenten actituds violentes. (...) 

(...) “El nen per si mateix no sap administrar-se i si les té totes a la vista al final aquelles joguines perden la seva capacitat d'il·lusió i de màgia; en canvi, si desapareixen del seu camp visual les oblida i quan passen dos o tres mesos les hi dones, li fa molta il·lusió retrobar-los”, explica Victoria Gómez. (...)

(...) Però, en absència d'informació de Les Seves Majestats, Linaza i Gómez asseguren que també els pares poden aprofitar l'ocasió per educar, per fer entendre als seus fills que no tot és possible i que no sempre s'aconsegueix tot el que un vol. “Tampoc passa res si tenen petites frustracions”, apunten. (...)


Data de publicació: 12/12/2014