Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Adhesió Acte ´El món professional reivindica el dret a decidir´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > La veu del COPEC

Adhesió Acte "El món professional reivindica el dret a decidir"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > Adhesió Acte "El món professional reivindica el dret a decidir"

NOTA DE PREMSA

EL MON PROFESSIONAL REIVINDICA EL DRET A DECIDIR


Representants d’un centenar de col·legis i associacions professionals catalanes s’apleguen en un acte conjunt a l'Aula Magna de la Universitat de Barcelona

 


Amb el lema "El món professional pel dret a decidir", representants d’un centenar de col·legis i associacions professionals catalanes han demostrat el seu compromís amb l'exercici del dret a decidir, aquest dilluns al vespre en un acte conjunt celebrat a l'Aula Magna de la Universitat de Barcelona. Un acte que ha comptat amb el suport de la Intercol·legial, que representa la majoria de col·legis professionals del país i uns 200.000 col·legiats.

Davant un centenar d’assistents, l'acte ha comptat amb les intervencions del rector de la UB, Dídac Ramírez; de Lluís Comerón, Degà del Col·legi d'Arquitectes de Barcelona i responsable de Relacions Institucionals de la Intercol·legial; de Miquel Casas, cap de la Unitat de Psiquiatria de l'Hospital de la Vall d'Hebron i catedràtic de Psiquiatria de la UAB; i de Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural.

El rector de la UB, Dídac Ramírez, ha obert l’acte explicant el compromís del rectorat de la universitat per promoure el diàleg i el debat sobre el model de país i el futur polític de Catalunya. Tot seguit, Muriel Casals ha destacat que “tenim dret a decidir i el millor podem fer per a la llengua i la cultura catalanes i la construcció del futur del nostre país és votar el proper 9N”. 

Per la seva banda, Lluís Comerón ha remarcat “el compromís ètic i intel·lectual que els professionals expressem a través dels col·legis”, per recordar que la Intercol·legial està adherida al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i ha manifestat a través de diferents acords el seu suport a les decisions del Parlament de Catalunya. “No tinc res contra Espanya, me l'estimo i no sóc independentista ni nacionalista, però és millor que votem. Jo penso que hem de marxar d'Espanya, però votem i si surt que no surt que no. I l'endemà siguem bons amics”, ha dit el catedràtic de Psiquiatria Miquel Casas.

La fila 0 de l'acte ha estat integrada pels representants dels col·legis impulsors de l'acte: el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, Consell dels Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Col·legi de Metges de Catalunya, Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Intercol·legial. Entre d’altres, també ha pres la paraula Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya: “Formem part indestriable de la societat, i el dret a decidir ens recorda el nostre compromís de treballar per una democràcia més participativa”. 

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya ha assistit, adherint-se a l'acte, d’acord amb el posicionament del Col·legi de suport a la CONSULTA convocada pel Parlament.


Data de publicació: 23/7/2014