Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com NdP: CONVERSES PEDAGÒGIQUES 2014 | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Girona

NdP: CONVERSES PEDAGÒGIQUES 2014

VII CONVERSES PEDAGÒGIQUES A GIRONA


Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > NdP: CONVERSES PEDAGÒGIQUES 2014 Els proppassats dies 22 i 24 d'abril, vàrem celebrar les VII Converses Pedagògiques coorganitzades per la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, el Col·legi de Pedagogs de Catalunya i la Fundació Ser.Gi, on varen assistir més d'un centenar d'estudiants del Grau de Pedagogia de la UdG i professionals en actiu.


El contingut de les Converses d'enguany ha girat entorn l'Educació en l'àmbit de la Salut, focalitzant en la intervenció educativa de la promoció de la salut i en el coneixement d'experiències d'educació formal i d'àmbit comunitari.

 

Hi han participat pedagogs experts del Grup de Treball de Salut, Terapèutica i Qualitat de Vida del COPEC, Henrik Hernández, Eva Font i Anna Esclusa, donant a conèixer la seva praxis professional i posant de manifest la diversitat d'entorns professionals de que disposa el/la pedagog/a en aquest mateix àmbit de la Salut.

 

Varen destacar aspectes com la intervenció de la promoció de la salut als centres educatius a partir de la identificació de factors de l'entorn que condicionen el seu desenvolupament positiu o negativament, també la intervenció de la pedagogia hospitalària, centrada en els processos d'acompanyament terapèutic i en els equips de contenció, i la intervenció especialitzada en modulació pedagògica a la unitat d'estimulació neurològica amb persones amb greus discapacitats i el treball amb les seves famílies, on varem conèixer de més a prop alguns casos d'aquesta pràctica pedagògica en UCI's hospitalàries.

 

L'èxit en les aportacions dels ponents que han intervingut en aquestes Converses, ens fan sentir viva la pedagogia! Alhora ens planteja un gran repte, sobretot en aquest àmbit d'intervenció, on sovint encara, la tasca dels pedagogs/pedagogues i psicopedagogs/gues la desconeixem i és desconeguda per a molts dels professionals amb els que treballem en xarxa de manera multidisiciplinar.

 

Salut i Pedagogia!


Victoria Rodríguez Castán

Representant del COPEC a Girona* Vídeos amb les Aportacions dels pedagogs/gues experts del Grup de Treball de Salut, Terapèutica i Qualitat de Vida del COPEC
Data de publicació: 28/4/2014