Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com PACTE DEL TEMPS | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

PACTE DEL TEMPS

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Actualitat > PACTE DEL TEMPS

PACTE DEL TEMPS.

CONCRECIÓ DE BONES PRAXIS PEDAGÒGIQUES. ATENCIÓ A LES PERSONES

“Somnis i il·lusions compartides, a través del recurs pedagògic : El bagul dels nostres desitjos. En aquest bagul la veu de l’experiència és un Plus de saviesa”


El projecte EL PACTE DEL TEMPS, promogut des del Grup de Treball de Gent Gran, neix d’una banda, amb la voluntat de promoure l’interès que la gent gran té pel coneixement, per la formació i per la necessitat de sentir-se activa i reconeguda socialment. I, d’altra, per compartir i donar suport als objectius de la Xarxa de ciutats Europees en usos del temps.


El PACTE DEL TEMPS, pretén posar a l’abast de les entitats d’àmbit socioeducatiu i cultural, d’un territori concret, ampliable a territoris on treballem en xarxa, utilitzin el recurs pedagògic: “El bagul dels nostres desitjos”, per potenciar activitats pedagògiques, que s’adaptin al ritme de les persones i que es basin en l’oci humanista. EL PACTE DEL TEMPS vol esdevenir una eina pedagògica que fomenti i millori la qualitat de vida dels ciutadans que hi participin. 


La capacitat de construir coneixement, de formar-se i d’aprendre de les persones no té límit, així doncs, perquè no fer-ho al llarg de tota la vida? Fins a quin punt es promou l’aprenentatge de la família, incloent a tots els seus membres, visquin o no a la mateixa casa? La CREATIVITAT s’ha de potenciar al llarg de la vida i per aconseguir-ho s’han d’implementar activitats pedagògiques que estimulin el desenvolupament integral de la persona i això només s’aconsegueix si es treballen les capacitats cognitives, socioafectives i motrius. 


Una de les primeres entitats que aposten per fer difusió i implementar aquest projecte és FATEC, perquè igual que el COPEC creu en la capacitat creativa dels ciutadans. Aposten per  valorar l’experiència com a un plus de saviesa, la qual cosa significa considerar-la com un patrimoni valuós que cal capitalitzar per a les generacions venidores. Una societat que posa en valor el coneixement acumulat dels seus grans, és una societat que avança sense oblidar la seva memòria històrica.Data de publicació: 21/3/2014