Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Suport a la Campanya Mundial per l’Educació | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > La veu del COPEC

Suport a la Campanya Mundial per l’Educació

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > Suport a la Campanya Mundial per l’Educació


CONVOCATÒRIA DE PREMSA

Barcelona, 31 de març de 2014


La Campanya Mundial per l’Educació, Dincat i Jocviu defensen el dret a una escola per a tothom  • S’ha elaborat un MANIFEST que reclama una educació de qualitat, promotora d’igualtat d’oportunitats, accessible i inclusiva per a les persones amb discapacitat.

  • El dimarts 8 d’abril, i dins la Setmana Mundial per l’Educació, s’organitza conjuntament  unes jornades lúdico-esportives amb alumnes de centres educatius ordinaris i d’educació especial per visualitzar una societat diversa i plural.


Amb motiu del Dia Internacional de l’Educació, la Campanya Mundial per l’Educació, Dincat (Discapacitat intel·lectual Catalunya) i Jocviu uneixen esforços per defensar una escola per a tothom. En un manifest conjunt, es reclama el dret a una educació de qualitat, promotora d’igualtat d’oportunitats o del canvi social, que sigui accessible i inclusiva i que permeti a cada alumne/a desenvolupar el seu propi potencial i els seus propis talents amb els suports necessaris. 

Durant la Setmana Mundial per l’Educació (del 7 al 13 d’abril), milions de persones a tot el món es mobilitzaran sota el lema “Sumem capacitats. Pel dret a una educació inclusiva” per recordar als/les governants el compliment del dret a l’educació de les persones amb discapacitat a tot el món i per exigir que es destinin els recursos necessaris perquè l’educació inclusiva sigui una realitat. 

Dins la Setmana Mundial per l’Educació, a Catalunya el pròxim dimarts 8 d’abril de 10 a 12h tindrà lloc les jornades lúdico-esportives “Una escola per a tothom” al Centre Esportiu Municipal Can Dragó a Barcelona. Aquestes jornades promouen la trobada entre centres educatius ordinaris i d’educació especial per visualitzar una societat plural que, mitjançant la cooperació i la convivència, faci evident que una escola per a tothom és possible.

Campanya Mundial per l’Educació, en la que el Col·legi de Pedagogs de Catalunya hi col·labora per mitjà del Grup de Treball Pedagogs Sense Fronteres, és una coalició internacional d’ONGs, sindicats del món educatiu, centres educatius i moviments socials de tot tipus compromesos amb el dret a l’educació. 

Dincat agrupa més de 300 entitats socials i representa els drets de més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament a Catalunya. 

Jocviu associació , és una entitat  que vetlla pel benestar i millora de la qualitat de vida de les persones, amb especial atenció al col·lectiu de les persones amb discapacitat intel·lectual. Dissenya i desenvolupa activitats, obertes a tothom, en els àmbits educatius i de lleure.


CONTACTE PREMSA

Isabel Martinez Luna
comunicacion@sonrisasdebombay.org
934673445 / 608 522 711
Laura Castro 
comunicacio@dincat.cat 
93 490 16 88 / 635 161 900


Data de publicació: 1/4/2014