Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Dia Internacional de la Joventut<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

Dia Internacional de la Joventut

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > Dia Internacional de la Joventut<br>

El Dia Internacional de la Joventut fou aprovat per les Nacions Unides el 1999 per recomanació de la Conferència de Ministres de Joventut dels països membres a Lisboa del 8 a 12 d’agost del 1998, amb l’objectiu d’impulsar polítiques específiques per a joves en matèria d’educació, treball, participació... així com polítiques proactives de prevenció contra la pobresa, el consum de drogues, la delinqüència juvenil, etc...

Finalitats que, d’ençà que es va instituir aquest dia no han canviat, com ho deixa palès dos dels objectius de l’Estratègia Europea 2020, relacionats amb educació: disminuir l’abandonament escolar prematur per sota del 10% (a Catalunya el 2012, es va situar en el 24%) i amb el treball: assolir l’ocupació pel 75% de les persones de 20 a 64 anys (l’atur juvenil a Catalunya -16 a 29 anys- 1r. trimestre 2013: 39,9%).

Objectius que es poden emmarcar en el tema del 2013: Joves migrants, fem avançar el desenvolupament, on la bretxa formativa entre la majoria de joves que migren cap a Catalunya cercant oportunitats i els joves catalanes que migren cap altres països per poder exercir professionalment, és important. Sense deixar de banda que en la formació dels joves catalans també hi ha una gran diferència entre els que no han assolit l’escolaritat bàsica i els que tenen estudis universitaris.

En aquest marc cal fer especial esment per totes les entitats, públiques (especialment d’àmbit local) i privades (el tercer sector social) que, tot i el moment de crisi actual, segueixen apostant per la joventut i impulsen accions i promouen programes socioeducatius de suport i acompanyament als joves, especialment als més vulnerables. Sense oblidar la política en matèria de joventut que promou la Generalitat de Catalunya mitjançant el Pla Nacional de Joventut de Catalunya, que actua com a marc de referència per coordinar les diverses actuacions en matèria de joventut que es duen a terme arreu del territori català.


Data de publicació: 12/8/2013