Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Monogràfics de Pedagogia Terapèutica<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

Monogràfics de Pedagogia Terapèutica

La pedagogia terapèutica és una disciplina orientada a l’acció professional dels processos d'ensenyament i aprenentatge que es donen en els diferents contextos i etapes per les quals transcórrer la vida de les persones amb discapacitats.

 

És en aquest marc i amb el precedent del curs INTRODUCCIÓ A LA PEDAGOGIA TERAPÈUTICA, que es portà a terme en l’ESCOLA D’ESTIU del COPEC,  que les vocalies SALUT i EDUCACIÓ i DIVERSITAT, han organitzat propostes en format monogràfic per abordar temàtiques concretes al voltant de la pedagogia i la seva funció terapèutica en els àmbits social i educatiu.

 

Es tracta de mòduls amb una clara vocació de servei a la persona i a la societat, que preparen per intervenir amb infants, adolescents, adults i persones grans, sigui a través de l'atenció directa en els diversos entorns d'aprenentatge, per promoure una millor qualitat de vida de les persones amb discapacitats, assessorant el professorat als centres educatius, orientant els infants i adolescents amb problemes en el seu desenvolupament així com a les seves famílies, ajudant els joves amb discapacitat en la transició a la vida adulta i laboral, o bé acompanyant les persones grans en la seva vellesa; sigui de forma indirecta, dissenyant materials, en suport paper o digital, i/o programes de formació.

 

Els primers monogràfics programats es portaran a terme entre setembre i desembre enfocats a les següents temàtiques:

 

Monogràfic 1: “Anatomofisiologia i Biopatologia de les discapacitats”

Que entenem per diagnòstic psicopedagògic en salut i en patologia? Quines són les bases etiològiques i fisiopatològiques que hem de conèixer juntament amb les propostes terapèutiques transversals interdisciplinàries. Conceptes i termes mèdico-científics que cal saber i conèixer sobre les discapacitats en infants, adults i gent gran.

Impartit per: Andreu Folch, doctor en Medicina

Calendari: Dissabtes 28 de setembre i 5 d’octubre (9 a 13:30)

 

Monogràfic 2: “La Senso-Pedagogia

El programa s’endinsa en els conceptes essencials sensitius i sensorials que actualment cal tenir presents en la construcció d’aprenentatges. La sensorialitat, com una eina per descobrir, captar i orientar patologies i terapèutiques. La sensorialitat de la persona és l’eina que condiciona la traducció - interpretació dels elements tant interns, com externs que esdevenen estímuls.

Impartit per: Josep de Haro, doctor en Medicina

Calendari: Dissabte 9 de novembre (9 a 13:30)

 

Monogràfic 3: “La comunicació en persones amb discapacitat

Aquest monogràfic s'endinsarà en les diferents formes de comunicar-se entre les persones i, especialment les persones amb limitacions per a la comunicació oral, explorant els camps de la comunicació basal i sensorial, el sistema alternatiu i augmentatiu de la comunicació (SAAC) i el sistema pictogràfic (SPC).

Impartit per: Félix López, llicenciat en pedagogia terapèutica

Calendari: Divendres 20 (16 a 20h) i Dissabte 21 de desembre ( 9 a 13:30)

 

Data de publicació: 9/8/2013