Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COPEC i la Diputació de Barcelona<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Recerca > GR Pedagogia Social >

COPEC i la Diputació de Barcelona

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya és rebut per Mercè Conesa, presidenta delegada de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona.

Josep M. Elias, president del COPEC, agraeix el suport que des del 2008, l’Àrea d’Atenció a les Persones, està fent al Col·legi de Pedagogs i presenta el Col·legi com una corporació de dret públic que a més d’ordenar la professió pedagògica té vocació de servei envers la ciutadania mitjançant la defensa de la ciutadania vetllant per la dimensió ètica de la professió.

Elias, presenta la vocal de Pedagogia Social Montserrat Juanpere, i destaca el rol de pedagogs i psicopedagogs en els Serveis Socials especialitzats i la necessària actualització de la Cartera de Serveis del Departament de Benestar i Família, per flexibilitzar l’exclusivitat dels professionals que se’n desprèn. Fa èmfasi en què els professionals que intervenen en l’àmbit de serveis a les persones, ho haurien de fer des de la prevenció amb polítiques proactives, més que reactives, i que pedagogs i psicopedagogs en la seva vessant d’assessorament, orientació i intervenció, són professionals claus en aquest sector, sempre des de la perspectiva de la no exclusivitat, sinó de la complementarietat i del treball interdisciplinari.

Mercè Conesa, per la seva banda, destaca la política de col·laboració que té la Diputació amb els Col·legis Professionals, que són els que representen els professionals que estan en contacte amb la ciutadania i les seves necessitats.  Considera que és ineludible abordar des de tots els àmbits a infants, joves i les seves famílies, en una intervenció coordinada entre salut, educació i serveis socials, destacant, també, la prevenció com a clau per a evitar situacions de risc d’exclusió social. Destaca, també, la importància dels programes socioeducatius per a joves, desenvolupats en l’àmbit local, per al foment de la formació i la qualificació dels nostres joves.

El president del COPEC, finalitza fent una demanda per a la pedagogia i a psicopedagogia professional: que s’incorpori al catàleg d’ocupacions de la Diputació de Barcelona al pedagog i al psicopedagog, com a ocupacions pròpies en les diferents Àrees de la Diputació de Barcelona. Petició que Conesa farà arribar al Departament de Recursos Humans de la Diputació.


Data de publicació: 20/7/2012