Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Intercol·legial Catalana - primer aniversari<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Relacions institucionals > Intercol·legial Catalana

Intercol·legial Catalana - primer aniversari

NOTA DE PREMSA      
La Intercol·legial commemora el seu primer aniversari amb un

‘Manifest en defensa dels Col·legis Professionals’


Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > Intercol·legial Catalana - primer aniversari<br>
L’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, que agrupa més de 90 Col·legis Professionals de diferents sectors i representa a més de 150.000 col·legiats catalans, ha commemorat el seu primer aniversari en un acte conjunt en el marc del saló Bizbarcelona
Barcelona, 15 de juny.- L’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya ha commemorat el seu primer any en un acte conjunt, celebrat ahir al saló Bizbarcelona. Presidents, degans i representants dels diferents Col·legis Professionals es van donar cita a Montjuïc per fer balanç i reivindicar el paper fonamental de les entitats col·legials i sumar esforços. Durant l’acte commemoratiu, els Col·legis Professionals van presentar un Manifest en defensa de la funció social dels Col·legis Professionals.


L’Associació va néixer fa un any amb la voluntat de reforçar la projecció social dels Col·legis Professionals, impulsar iniciatives d’interès comú i actuar com a interlocutora amb les Administracions i estudiar qüestions que afecten el col·lectiu, independentment del sector al que pertanyin. Actualment representa més de 150.000 col·legiats, estant-ne representats la totalitat dels àmbits professionals.


L’acte va comptar amb la conferència de Miquel Roca, qui va parlar sobre el present i el futur dels Col·legis Professionals. Roca va recordar que “o es pot qüestionar l’existència dels Col·legis Professionals perquè tenen un explícit reconeixement a la Constitució de 1978, i són corporacions de dret públic que actuen per delegació de l’Administració”. Roca va ressaltar el paper dels Col·legis com a veu de la societat civil a la qual cal escoltar especialment en aquests moments.


Per la seva banda, el president de la Intercol·legial, Pedro Yufera, va afirmar “que els Col·legis Professionals són més necessaris que mai per la seva funció d’interès públic que ningú no podria assumir amb la mateixa eficàcia i experiència”. Igualment va destacar que “l’aportació dels Col·legis i dels professionals que representen a la societat exigeix un tracte digne i just per part de les Administracions”.


Josep M. Elias, va fer un espai per poder ser present en la primera part de l’acte commemoratiu, manifestant que “(...) amb una diferència de 10 anys, el Col·legi de Pedagogs de Catalunya i la Intercol·legial Catalana, celebren el dia 14 de juny, el seu aniversari.”


Data de publicació: 16/6/2012