Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Adhesió Any Europeu de l’Envelliment actiu i la Solidaritat entre Generacions | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > La veu del COPEC

Adhesió Any Europeu de l’Envelliment actiu i la Solidaritat entre Generacions

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > Adhesió Any Europeu de l’Envelliment actiu i la Solidaritat entre Generacions

En el marc de l’Any Europeu de l’Envelliment actiu i la Solidaritat entre Generacions, declarat per la Unió Europea el 2012, amb l’objectiu de generar respostes a l’envelliment de la població de la UE, el Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), a través de la Vocalia de Gent Gran, s’adhereix al Compromís compartit per continuar avançant més enllà del 2012, elaborat per l’Ajuntament de Barcelona i el Consell Assessor de la Gent Gran.


La finalitat de l’adhesió és donar suport a una iniciativa que considerem important per a fomentar el respecte i la solidaritat envers els nostres grans i, també, per posar de relleu el nostre compromís en la construcció social de l’envelliment actiu i l’empoderament de les persones grans en el seu procés vital.

Compromís que té el Col·legi de Pedagogs de Catalunya des de la seva creació, al juny farà 10 anys, per mitjà d’actuacions concretes vehiculades mitjançant, la Vocalia i el Grup de Treball de Gent Gran.

Actuacions que seguirà promovent per a què es puguin assolir i mantenir els objectius de la Vocalia i Grup de Treball de Gent Gran del COPEC més enllà del 2012, que es concreten en: 

  1. Participar en activitats organitzades per entitats públiques i privades que tenen com a finalitat treballar en i per la gent gran.
  2. Realitzar accions de difusió amb la finalitat de transmetre com la pedagogia pot ajudar en la vida quotidiana de la gent gran, els seus familiars i els professionals que els atenen.
  3. Implementar el projecte socioeducatiu “Escriptura Creativa”, en entitats públiques i privades.
  4. Dissenyar, implementar i avaluar projectes socioeducatius i culturals d’eixos transversals de l’àmbit biopsicosocialeducatiu adreçats a la gent gran, les famílies i als professionals.
  5. Cercar i elaborar metodologies i recursos pedagògics per potenciar l’autonomia les competències cognitives, comunicatives i socials de la gent gran.
  6. Generar coneixement en  publicacions, projectes i en la participació als mitjans de comunicació.

Des del Col·legi de Pedagogs, considerem que la iniciativa del Compromís compartit per continuar avançant més enllà del 2012,  esdevé una oportunitat de sumar esforços per una societat més justa i compromesa amb els nostres grans.


Butlleta d’adhesió >>>
Presentació de la Vocalia de Gent Gran >>>
Compromís compartit per continuar avançant més enllà del 2012 >>>


Data de publicació: 8/5/2012