Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com EL COPEC EN LA PLATAFORMA PER A L´EDUCACIÓ MEDIÀTICA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia i Escola

EL COPEC EN LA PLATAFORMA PER A L'EDUCACIÓ MEDIÀTICA

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya forma part de la Plataforma per a l'Educació Mediàtica impulsada pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya, representat per Ã€ngel Casajús, doctor en Pedagogia, membre de la Junta de Govern del COPEC, conjuntament amb entitats del món educatiu, universitats i grups de recerca, mestres, empreses, associacions de mitjans de comunicació i col·legis professionals. 

El passat 26 de juny la nostra presidenta, Rosa Rodríguez, va assistir a la constitució de la Plataforma a l’Auditori del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, on es va recollir la voluntat de donar resposta a la creixent demanda de criteris per a la formació d'infants, joves i adults en un nou entorn comunicatiu molt dinàmic i canviant, atès que l'aparició de noves formes d'interaccionar i consumir en entorns audiovisuals cada cop més tecnològics i digitals fa imprescindible l’existència de pautes que contribueixin al pensament crític a l'hora d'afrontar-s'hi.

La presentació oficial de la Plataforma per a l'Educació Mediàtica, es va fer el 2 de juliol en el marc de la Jornada del programa eduCAC, organitzat conjuntament el CAC i el CPAC, i aquest dimarts 3 de desembre s'ha fet el primer  Plenari.

Les principals finalitats de la Plataforma són: (*)

  • Reflexionar sobre el present i el futur de l’educació mediàtica, tenint present de manera especial la necessitat de suscitar actituds crítiques respecte als mitjans i als marcs mentals que els seus continguts pressuposen.
  • Servir d’instància de coordinació entre tots els professionals, les entitats i les empreses que treballen en el camp de l’educació mediàtica i contribuir al bon coneixement dels objectius i les activitats d’uns i altres per tal d’optimitzar els resultats col·lectius.
  • Endegar o donar suport a projectes de recerca i formació en l’àmbit de l’educació mediàtica, tant en l’entorn escolar com en el del lleure.
  • Elaborar propostes adreçades als mitjans de comunicació i a les entitats que els representen per tal que puguin contribuir a una millora de la cultura periodística i la cultura audiovisual.
  • Estimular la col·laboració entre centres educatius i els mitjans de comunicació de proximitat del seu entorn més proper.
  • Propiciar l’estudi d’iniciatives sobre educació mediàtica dutes a terme en altres països per tal d’ampliar el coneixement de nous models innovadors en aquest camp.
  • Constituir un fons de materials pedagògics o didàctics útil per a educadors i mitjans de comunicació implicats en aquesta activitat.
  • Servir com a instrument de diàleg amb les administracions amb vista al disseny de polítiques educatives que tinguin en compte les noves realitats de les noves formes de comunicació.
Des del Col·legi de Pedagogs felicitem al CAC per la iniciativa, en uns moments en què és molt necessari analitzar, reflexionar i generar pautes pedagògiques per fer front a un món cada cop més connectat i mediàtic, que col·laborin a la promoció de l’educació amb i per als mitjans de comunicació i la protecció dels ciutadans, especialment als infants i joves, en entorns digitals. És un plaer -i un deure- treballar, participar i compartir, des de la pedagogia, creant sinergies que redundin en benefici de la societat.



Data de publicació: 5/12/2019