Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COPEC TARRAGONA EN LES VIII JORNADES DE MEDIACIÓ<BR> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Tarragona

COPEC TARRAGONA EN LES VIII JORNADES DE MEDIACIÓ

Els passats 1, 2 i 3 d'abril de 2019 es van celebrar les VIII Jornades de Mediació a Tarragona a la Universitat Rovira i Virgili, en les quals el Col·legi de Pedagogs va contribuir en l'organització com a membres de la Taula de Mediació de Tarragona. La nostra vocal de COPEC Tarragona, Marta Fabregat, participà com a membre de la Comissió Organitzadora, en representació del COPEC.

Enfocades en "LA MEDIACIÓ, UNA OPCIÓ JUSTA?", i amb el propòsit d'ajuntar a diversos professionals de la mediació per cooperar en els processos de formació en la cultura de pau i mediació, es va posar l'èmfasi en la democràcia i la legalitat, en la justícia, la mediació escolar, familiar i comunitària, la mediació sistèmica, i la mediació en l'exclusió social, tenint en compte les seves experiències i explicacions.

Des del Grup de Recerca de Mediació (GRM) del COPEC, en Joan Gamero, pedagog, mediador i vocal de Pedagogia i Escola al Col·legi de Pedagogs, va impartir el taller "Mediació escolar-Mediació familiar. Punts de trobada", acompanyat per Marta Fabregat, qui va fer la seva presentació. Gamero exposà, davant d'una trentena de participants amb molt d'interès en la temàtica, que la mediació va relacionada amb l'educació emocional i que el conflicte s'ha d'observar des de l'oportunitat de creixement personal. A més, va compartir una de les principals dificultats de la mediació escolar-familiar, i és que els docents no sempre tenen les eines suficients per a treballar valors i emocions a l'aula, competència emocional que assenyala com altament important en benefici a l'alumnat.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Aula Pedagogia > COPEC TARRAGONA EN LES VIII JORNADES DE MEDIACIÓ<BR>


Del seminari també destaquem, en paraules de Joan Gamero, sobre la figura de l'alumnat mediador: "funciona perquè els i les alumnes són naturals, i no tan formals com són alguns". També comentà que hi ha "situacions no mediables" -encara que s'intenta que totes ho siguin-, i va explicar que quan existeix maltractament, robatori o algun tipus de violència, la mediació és més delicada. Finalment, va recomanar a tots als i les assistents que durant els processos de mediació s'ha d'entrar i sortir en blanc, deixant enrere els problemes aliens.



Des del COPEC aprofitem per agrair la col·laboració, participació i aportació de Marta Fabregat i de Joan Gamero, com a representants del COPEC a les vuitenes Jornades de Mediació.



 Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Aula Pedagogia > COPEC TARRAGONA EN LES VIII JORNADES DE MEDIACIÓ<BR>VIII  JORNADES DE MEDIACIÓ A TARRAGONA: LA MEDIACIÓ, UNA OPCIÓ JUSTA?

1, 2 i 3 d’abril de 2019 -  Aula Magna del Campus Catalunya URV


Des de la Vocalia de Tarragona del Col·legi de Pedagogs participem, un any més, en l'organització de les JORNADES DE MEDIACIÓ A TARRAGONA, aquest 2019 les vuitenes i amb el títol: "LA MEDIACIÓ, UNA OPCIÓ JUSTA?". Es realitzaran els dies 1, 2 i 3 d'abril, a l'Aula Magna del Campus Catalunya -Av. Catalunya, 35 de Tarragona-, de la Universitat Rovira i Virgili.


La Taula per a la Mediació a Tarragona presenta les jornades amb el desig de cooperar en els processos de formació en mediació i com espai de trobada per a professionals i estudiants de mediació, membres d’institucions, entitats i la ciutadania, interessats en conèixer i difondre la cultura de pau i la mediació a Tarragona com a ciutat educadora. L’objectiu és promoure el diàleg entre les persones i grups socials en situació de conflicte. La mediació esdevé una excel·lent eina per a la gestió de discrepàncies i els conflictes de la ciutadania i la societat en tots els àmbits: comunitaris, de la justícia, el món laboral, educatiu, el treball social, de la psicologia, la pedagogia i altres on la mediació aporta equilibri, salut, benestar i reforça el sentit de la justícia social. 

A les vuitenes jornades es proposa una reflexió sobre la MEDIACIÓ com a eina adequada per avançar vers una societat més justa, on la mediació i la cultura de pau esdevenen processos de gestió de conflictes en què un professional fa possible que les persones parlin, reflexionin i cerquin de forma conjunta una opció o solució vàlida, responsable, útil, pacífica i justa per tothom.

Animem a participar i compartir aquests espai de trobada i aprenentatge, orientat a la millora de la convivència i el diàleg, en un context de millora i desenvolupament dels valors, el civisme, la convivència i la diversitat, en l’exercici de la cultura de pau per un mon més just.


La vocal del Col·legi de Pedagogs a Tarragona, Marta Fabregat Oróparticipa com a membre de la Comissió Organitzadora de les Jornades i Joan Gamero Gómez, pedagog i mediador, vocal de Pedagogia i Escola del Col·legi de Pedagogs, portarà a terme el taller sobre "Mediació Escolar - Mediació Familiar. Punts de trobada", representant el COPEC. 


La inscripció és sense cost i s'adreça a professionals, tècnics i professorat que desenvolupen o participen en programes i/o actuacions de Cultura de pau i mediació, també a professionals i la ciutadania interessada en conèixer, compartir experiències i promoure la cultura de pau i la mediació, i a alumnat de mediació i altres programes educatius relacionats.



Data de publicació: 15/4/2019