INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Tarragona
Associació Catalana de Dislèxia a Tarragona
El passat dissabte 20 de febrer, al llarg del matí, s’ha dut a terme la primera trobada a Tarragona, organitzada per la vocalia de Tarragona de l’Associació Catalana de Dislèxia (ACD) amb la participació d’una cinquantena de famílies.
Aquest acte ha comptat amb la presència del Conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca; el Director de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), Carles Cepero; el President de l’ACD, Luís Darriba; la vocal de Tarragona de l’ACD, Mònica Casellas, col·legiada del COPEC, i la vocal de Tarragona del Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), Jèssica Casas.
En la taula d’inauguració de la jornada la vocal del COPEC ha felicitat la creació de la vocalia de Tarragona de l’ACD manifestant la seva predisposició a poder continuar col·laborant i donant suport a l’associació. A més, Jèssica Casas, ha destacat que “era molt necessària la presència d’aquesta associació a Tarragona per ser un element clau per poder treballar la dislèxia des de diferents fronts i poder donar suport a les famílies, a l’escola i a tots els professionals en general”.
També ha incidit en el compromís del col·legi, que aplega pedagogs/gues i psicopedagogs/gues, en vetllar per una educació que garanteixi les mateixes oportunitats per a tothom a través de la creació de recursos, metodologies i eines per una detecció precoç i l’adaptació i intervenció en els processos d’ensenyament – aprenentatge.
La vocal, per concloure, ha comentat que “aquesta iniciativa és un pas més per poder garantir una educació equitativa i de qualitat per a tothom” i que “espera que aquesta trobada sigui la primera de moltes per poder fer un gran treball tots plegats”.
Aquesta primera trobada amb les famílies ha estat carregada d’experiències, compartint amb les famílies sobre els objectius i competències de l’associació i les eines i recursos existents per a les famílies insistint en la idea que tenir la informació necessària és fonamental. Una oportunitat per a què les famílies intercanviessin les pròpies experiències i aclarissin alguns dels seus dubtes i inquietuds, així com poder destacar i verbalitzar tots aquells aspectes que creuen que cal millorar i adaptar en l’àmbit escolar per tal que els seus fills puguin demostrar realment les seves capacitats.
Per concloure l’acte s’ha agraït la participació dels assistents i s'ha informat de les properes iniciatives de l’Associació, en les quals el COPEC-TARRAGONA, espera seguir participant i col·laborant amb aquesta nova aventura que ha emprès l’Associació Catalana de Dislèxia a Tarragona.
Data de publicació: 29/2/2016