INICI > El COPEC > Relacions institucionals > Federació Europea Professionals Pedagogia
NdP: Estudi Perfil Pedagog/a
15/11/2013
Estudi del Perfil Professional del Pedagog/a al sud d’Europa, trenca l’antic mite que vinculava i limitava l’exercici de la professió pedagògica a l’entorn escolar.
El rigorós estudi, realitzat per la Federació de Professionals de la Pedagogia (FEPP), i dirigit per la Doctora M. Concepció Torres Sabaté, secretària del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, s’ha presentat a la Universitat de les Illes Balears, en el marc de les XI Jornades Psicopedagògiques: “Trobada Internacional de Pedagogia 2020” arribant a interessants conclusions respecte l’actual exercici de la professió de la pedagogia.
L’estudi de la FEPP considera quatre àmbits d’intervenció pedagògica: Pedagogia Educativa, Social, Transversal i Organitzacional.
Es desvetlla que l’interès professional del pedagog és més elevat en el context de la Pedagogia Social que en la Pedagogia Educativa, seguit de la Pedagogia Transversal i Pedagogia Organitzacional, tot i que l’àmbit laboral és lleugerament superior en la Pedagogia Educativa.
També es conclou que la principal funció del pedagog al sud d’Europa és de desenvolupament, seguit de la funció organitzativa i de l’analítica.
Respecte les principals competències transversals del pedagog, l’estudi mostra que són: molt bona escolta activa, alt nivell d’empatia, molt bona habilitat comunicativa, força capacitat crítica i organitzativa, elevat grau d’adaptabilitat, bona capacitat de treball en equip, autonomia, capacitat de resolució de conflictes i creativitat.
Durant la jornada s’han dut a terme diferents ponències, taules rodones i presentacions entre les quals es destaca la presentació de La Federació Europea de Professionals de la Pedagogia (FEPP), organisme presidit per Gianfranco De Lorenzo, amb entitat jurídica pròpia, els objectius de la qual són projectar i impulsar la pedagogia a nivell europeu i internacional. Dins de les seves prioritats ha estat l'elaboració d’aquest estudi per conèixer i identificar els perfils dels professionals de la pedagogia dels estats membres, les seves competències i les seves funcions, dibuixant així el perfil del pedagog/a a Europa.
Convocatòria mitjans de comunicació
Amb motiu de la presentació de l'
Estudi del Perfil Professional del Pedagog/a al sud d’Europa
Elaborat per la
Federació Europea de Professionals de la Pedagogia (FEPP)
Dia: Divendres 15 de novembre 2013
Hora: 11:50h
Lloc: Universitat de les Illes Balears. Aula Magna de l’edifici Guillem Cifre de Colonya. Campus Universitari. Carretera de Valldemosa, Km 7,5. Palma
L’estudi, realitzat per la Federació de Professionals de la Pedagogia, i dirigit per la Doctora M. Concepció Torres Sabaté, secretària del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, es presenta en el marc de les XI Jornades Psicopedagògiques: “Trobada Internacional de Pedagogia 2020” i arriba a interessants conclusions respecte l’actual exercici de la professió de la pedagogia, trencant l’antic mite que vinculava i limitava l’exercici de la professió pedagògica a l’entorn escolar.
La Federació Europea de Professionals de la Pedagogia (FEPP) és un organisme amb entitat jurídica pròpia, els objectius de la qual són projectar i impulsar la pedagogia a nivell europeu i internacional. Dins de les seves prioritats està l'elaboració d’aquest estudi per conèixer i identificar els perfils dels professionals de la pedagogia dels estats membres, les seves competències i les seves funcions, dibuixant així el perfil del pedagog/a a Europa. El mateix dia 15 a les 10:15 es durà a terme la presentació de la FEPP.
A partir de les 12:45h es facilitarà contacte amb M. Concepció Torres Sabaté, directora de l’estudi, amb Gianfranco De Lorenzo, president de la Federació Europea de Professionals de la Pedagogia i Pep J. Quetglas Mas, president del Col·legi Oficial de Pedagogia i Psicopedagogia de les Illes Balears, amfitrió de l’acte.
___________________________________________
Persona de contacte:
Rosa Rodríguez Gascons
Secretària General
Federació Europea de Professionals de la Pedagogia
www.eurofepp.eu - info@eurofepp.eu - 699014986
Data de publicació: 15/11/2013