INICI > El COPEC > La veu del COPEC
Adhesió Manifest “La pobresa és evitable. Contra les desigualtats: justícia social”
EL COL·LEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA S'ADHEREIX AL MANIFEST
"LA POBRESA ÉS EVITABLE. CONTRA LES DESIGUALTATS: JUSTÍCIA SOCIAL"
- Les més de 4.200 organitzacions que
formen Pobresa Zero envien un missatge a la ciutadania en un acte simbòlic a
Correus i porten al Parlament les seves demandes i propostes amb el lema ‘La
pobresa és evitable. Contra les desigualtats: justícia social'
- El Manifest apel·la a la coresponsabilitat per frenar els processos d’empobriment amb polítiques més justes i equitatives que tinguin una visió global i incloguin mesures contra l’evasió i el frau fiscal
Barcelona, 17 d’octubre. Representants de més de 4.200 entitats socials, de cooperació, drets humans i pau han enviat aquest matí un missatge a la població i als poders públics amb motiu del Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa. Amb el lema ‘La pobresa és evitable. Contra les desigualtats: justícia social’, la plataforma Pobresa Zero ha entregat a Correus una carta gegant destinada a tota la ciutadania i, a continuació, s’ha reunit amb membres de les Comissions d’Acció Exterior, UE i Cooperació, i de Benestar Social, Família i Immigració, i amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert per fer arribar a la classe política el clam del sector social per unes polítiques més justes i equitatives.
La plataforma Pobresa Zero ha plantejat als grups parlamentaris la urgent necessitat de preservar l’Estat del Benestar i els drets socials i de ciutadania conquerits en les darreres dècades per garantir la dignitat de les persones i la igualtat d’oportunitats. Míriam Acebillo, presidenta de la FCONG, ha subratllat que “el problema de la pobresa és global i, per tant, la solució i la justícia han de ser també globals”. Teresa Crespo, presidenta d’ECAS, ha assenyalat que ”és hora d’actuar i el canvi que cal és profund: no ens agrada el model socioeconòmic que tenim, volem una economia més justa i solidària, orientada al bé comú. Calen polítiques que transformin la societat, no que pal·liïn problemes puntuals. Als Pressupostos 2014 s’hauria de veure que el que demanem s’ha recollit i que la lluita contra la pobresa s’incorpora com a eix central”. Núria de Gispert ha reconegut que “els darrers pressupostos han estat terrorífics”, però confia “que els propers donaran més marge perquè les obligacions del deute s’han reduït”.
El Manifest fet públic a Correus –empresa col·laboradora que ha distribuït el cartell de la campanya a les seves 320 oficines arreu de Catalunya— inclou mesures en el terreny econòmic –com reconsiderar la qüestió del deute públic, actuar contra l’evasió i el frau fiscal i desenvolupar una fiscalitat més redistributiva— i en el de la participació ciutadana, que passen per una major transparència de les institucions i els organismes públics. Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector, ha remarcat que “les polítiques de lluita contra la pobresa són polítiques de creixement i de creació d’ocupació”.
Els diputats han valorat la unió i la pluralitat de la plataforma Pobresa Zero i s’han compromès a convertir les propostes del Document Marc en iniciatives parlamentàries. “No es pot quedar en una reunió protocol·lària, recollim el guant”, ha afirmat Eva Granados, del PSC. Laura Massana, d’EUiA-ICV, ha corroborat la utilitat de la campanya per “traslladar les demandes al Congrés i a Europa i generar consciència global”. La diputada ha tancat la intervenció advertint que “no ens en sortirem si ni els nostres rebesnéts no poden tornar el deute heretat”. El representant de les comarques gironines, Rafel Villena, ha volgut recordar la vivència a Salt dels darrers dies, que posa de manifest la situació d’emergència social en què es tradueixen les xifres i l’anàlisi que recull el Document Marc.
Data de publicació: 18/10/2013