INICI > El COPEC > Relacions institucionals > Intercol·legial Catalana
Manifest Sectorial de la Intercol·legial de Catalunya
NOTA DE PREMSA
MANIFEST SECTORIAL DE LA INTERCOL·LEGIAL DE CATALUNYA
Els professionals de l’àmbit social i educatiu aposten per “noves vies per donar resposta a les urgents necessitats”
- El Manifest de la Sectorial d’Acció Social, Ensenyament i Humanitats, signat per una desena de col·legis professionals, rebutja les polítiques d’austeritat
- Joan Subirats i Violeta Nuñez, ponents en l’acte de presentació, aposten per la resistència i l’autoorganització de la societat civil
Barcelona, 19 de febrer de 2013
La Sectorial d’Acció social, Ensenyament i Humanitats de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya alerta a través d’un manifest dels efectes de “totes aquelles polítiques d’austeritat que, sense cap política de reactivació econòmica, no porten a superar la profunda crisi del país a la vegada que es redueix sensiblement la qualitat de vida de les persones”. El text el van llegir ahir quatre dels presidents de la desena de col·legis signants com a cloenda d’un acte en què el politòleg i economista Joan Subirats i la pedagoga Violeta Núñez van coincidir a reivindicar els moviments socials i l’acció comunitària com a claus de regeneració democràtica i de reconstrucció d’allò públic.
Resistència, transformació, activisme i autoorganització van ser quatre conceptes recurrents, tant des de la taula com en les intervencions dels assistents. Professionals de diferents camps de l’àmbit social —treball Social, educació social, pedagogia, psicologia, sociologia, etc.— són els impulsors del manifest, que demana que “no es perpetuï la situació deficitària en matèria d’educació, treball i qualitat de vida de les persones i no es posi en perill la cohesió social”.
La presidenta de la Sectorial d’Acció Social, Ensenyament i Humanitats de la Intercol·legial, Núria Carrera, va presentar la xerrada ‘Cap a un nou Estat del Benestar? Visions i alternatives’, en què Subirats i Nuñez van alertar del risc que corren no només l’actual model de protecció i serveis públics, sinó també les professions de l’àmbit social. “Si l’Estat perd la capacitat redistributiva –va afirmar Subirats—, només li quedarà la repressiva” i en aquest escenari —tal com va advertir Nuñez— els professionals corren el risc de “ser els encarregats d’aplicar protocols de forma repetitiva, en lloc d’aportar els seus coneixements per resoldre situacions”.
NOTA DE PREMSA
MANIFEST SECTORIAL DE LA INTERCOL·LEGIAL DE CATALUNYA
Els col·legis professionals alcen la veu contra les polítiques d’austeritat i adverteixen dels seus riscos
- Els professionals d’acció social, ensenyament i humanitats demanen que “no es perpetuï la situació deficitària en matèria d’educació, treball i qualitat de vida de les persones i no es posi en perill la cohesió social”
- La desena de col·legis signants llegiran el manifest en el marc de la xerrada ‘Cap a un nou Estat del Benestar? Visions i alternatives’, amb el politòleg Joan Subirats i la pedagoga Violeta Núñez
Barcelona, 15 de febrer de 2013
La Sectorial d’Acció social, Ensenyament i Humanitats de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, que agrupa una desena de col·legis —Treball Social, Educadores i Educadors Socials, Pedagogs, Psicòlegs, Politòlegs i Sociòlegs, Bibliotecaris Documentalistes, i Doctors i/o Llicenciats en Filosofia i Lletres, Educació Física i Ciències de l’activitat física i de l’esport, Belles Arts i Professors de Dibuix—, faran públic dilluns 18 de febrer un manifest contra “totes aquelles polítiques d’austeritat que, sense cap política de reactivació econòmica, no porten a superar la profunda crisi del país, a la vegada que es redueix sensiblement la qualitat de vida de les persones”.
La lectura tindrà lloc en el marc de la jornada ‘Cap a un nou Estat del Benestar? Visions i alternatives’, que comptarà amb intervencions de Joan Subirats, economista i catedràtic de ciència política, i Violeta Núñez, doctora en filosofia i ciències de l’educació i professora de pedagogia social. Inaugurarà la sessió Núria Carrera, presidenta de la Sectorial d’Acció social, Ensenyament i Humanitats de l’Associació Intercol·legial i degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.
Data: Dilluns 18 de febrer, de 18:30h a 20:30h
Lloc: Biblioteca Fort Pienc (Plaça del Fort Pienc 4-5 , 08013 Barcelona)
Data de publicació: 19/2/2013