INICI > El COPEC > Relacions institucionals > Intercol·legial Catalana
Miquel Roca i Jordi Basté premiats per la Intercol·legial
El Col·legi de Pedagogs de Catalunya com a membre de la Sectorial d’Acció social, Ensenyament i Humanitats de la Intercol·legial Catalana, participa en els actes organitzats en el marc de Biz Barcelona, on s’ha dut a terme la II Assemblea de la Intercol·legial i s’han instituït i lliurat els Premis Intercol·legial a persones que s’han destacat per la seva defensa i foment de l’activitat professional col·legiada.
NOTA DE PREMSA INTERCOL·LEGIAL
La Intercol∙legial premia l’advocat Miquel Roca i al periodista Jordi Basté per la seva defensa de les professions col∙legiades
El lliurament del premi s’ha realitzat en el marc de la celebració de la segona Assemblea General Ordinària de l’Associació Intercol∙legial de Col∙legis Professionals de Catalunya.
Barcelona 6/6/2013. L’Associació Intercol∙legial de Col∙legis Professionals de Catalunya ha atorgat la primera edició del premi de l’entitat a l’advocat Miquel Roca i al periodista Jordi Basté per la seva defensa de les professions col∙legiades. El lliurament d’aquest premi s’ha dut a terme en el marc de la celebració de la segona Assemblea General Ordinària de la Intercol∙legial, que es fa, igual que l’any passat, dins els actes del Saló Biz‐Barcelona.
La Intercol∙legial ha guardonat Miquel Roca en reconeixement a la defensa pública del paper que correspon als col∙legis professionals i de la seva funció social com a corporacions de Dret públic. També la Intercol∙legial ha lliurat el premi a Jordi Basté per l’atenció donada als col∙legis professionals i als professionals col∙legiats dels diferents àmbits de coneixement, en la seva tasca informativa. Davant els diferents plantejaments sobre una nova llei de Serveis professionals, el president de l’Associació Intercol∙legial i degà del Col∙legi d’Advocats de Barcelona, Pedro L. Yúfera ha destacat el paper primordial que realitzen els Col∙legis i, en especial, la funció de supervisió de la qualitat i les bones pràctiques professionals. Per això ha declarat que “la supressió de competències col∙legials podria comportar una pèrdua de les garanties en la prestació del servei que rep el ciutadà”.
Previ a aquest acte, l’Associació Intercol∙legial de Col∙legis Professionals de Catalunya ha celebrat l’assemblea General Ordinària de l’entitat i ha renovat la junta directiva, mantenint en el càrrec, les mateixes entitats que van ser elegides fa dos anys per a la presidència, i les cinc vicepresidències sectorials.
El Col∙legi d’Advocats de Barcelona ostenta la
presidència. La vicepresidència sectorial d’enginyers, arquitectura i
tècnica és del Col∙legi d’Aparelladors, Arquitectes tècnics i enginyers
d’edificació de Barcelona; la vicepresidència sectorial de salut per al
Col∙legi oficial d’odontòlegs i estomatòlegs de Catalunya; la vicepresidència
sectorial jurídica per al col∙legi de notaris de Catalunya; la vicepresidència
sectorial d’economia i empresa per al col∙legi oficial d’agents comercials
de Barcelona; la vicepresidència sectorial d’acció social, ensenyament i
humanitats per al col∙legi oficial de diplomats en treball social i
assistents socials de Catalunya i la vicepresidència sectorial de ciències
de la informació i la comunicació per al Col∙legi de Periodistes de
Catalunya.
Què és l’Associació Intercol∙legial
L’Associació Intercol∙legial, que representa més de 100 col∙legis professionals amb més de 150.000 col∙legiats/des de tots els àmbits professionals, va néixer fa un any amb la voluntat de reforçar la projecció social dels col∙legis professionals, impulsar iniciatives d’interès comú, actuar com a interlocutora amb les Administracions i estudiar qüestions que afecten el col∙lectiu, independentment del sector al qual pertanyin.
Data de publicació: 14/6/2013