Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Agenda

anterior

Conferència DIXIT "La resiliència com a eina per viure la pandèmia des d’una altra perspectiva"

Descripció:

Les emocions i l’actitud amb què s’afronten situacions adverses i mantingudes en el temps com l’actual, causada per la COVID-19, determinen la capacitat i la qualitat de resiliència de cada persona. Per aprofundir en aquesta qüestió, el 2 de febrer, DIXIT Lleida retransmetrà en directe per internet aquesta conferència que anirà a càrrec de la doctora Dolors Monturiol. 

La ponent és llicenciada en Medicina i ha cursat el postgrau en Educació Emocional de la Universitat de Lleida i el màster en Intel·ligència Emocional a les Organitzacions de la Universitat de Barcelona. A més d’exercir com a metgessa, imparteix tallers sobre resiliència on ensenya a abordar les dificultats sobrevingudes de forma adaptativa. 

La resiliència als afers social  

Durant la conferència, Monturiol analitzarà les causes i les característiques de les emocions i actituds que pot desencadenar una situació sobrevinguda, i com gestionar-les. També proporcionarà eines i recursos als professionals d’afers socials per ajudar les persones ateses a afrontar les situacions adverses sobrevingudes.

A més, explorarà, de manera vivencial, la possibilitat de gestionar conscientment aquest procés: utilitzar a voluntat la relació entre emocions, actitud, afrontament i vivència, a favor del propi benestar físic i emocional malgrat l’adversitat. Prendre consciència del treball personal per superar els contratemps permet extrapolar-lo a altres situacions vitals. 

Monturiol explicarà en quina mesura, l’actitud amb què s’aborda la realitat que vivim i les tasques diàries, és l’origen del cansament físic i del desgast emocional amb què sovint algunes persones acaben la jornada laboral. Aquest aspecte s’enfocarà des de la perspectiva dels professionals d’afers socials, que són un dels col·lectius que pateixen més desgast emocional. S’avaluaran quines conductes i comportaments poden afavorir el benestar emocional dels professionals per així manejar aquest procés a favor de la millora de la intervenció i avaluació de les persones ateses. 

Dia/Dies: Dimarts, 2 de febrer

Horari: 17 h

Lloc: En línia

Més informació: Més informació i inscripcions  / DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials

Correu electrònic: dixit.tsf@gencat.cat