INICI > Aula Pedagogia > Programació 2011

anterior

Curs d'Estiu a Tarragona
Pedagogia en l'Àmbit de la Gent Gran

Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Aula Pedagogia > Curs d´Estiu a Tarragona<br><i>Pedagogia en l´Àmbit de la Gent Gran</i> Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Aula Pedagogia > Curs d´Estiu a Tarragona<br><i>Pedagogia en l´Àmbit de la Gent Gran</i>

Presentació

La Universitat Rovira i Virgili i el Col·legi de Pedagogs de Catalunya, organitzen aquest curs d'estiu adreçat a professionals o a futurs professionals de l'àmbit biopsicosocial que treballin o vulguin treballar en la gerontologia, i a persones interessades en el món de la gent gran.

 

Objectius

 • Analitzar el sector de la gent gran com a sortida laboral dels professionals de l’àmbit social: pedagogs, psicopedagogs, psicòlegs, metges, educadors socials, treballadors socials, infermers, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals... del segle XXI. 
 • Considerar la importància de la pedagogia en l’àmbit de la gent gran.
 • Reflexionar sobre què pot aportar la pedagogia a la problemàtica de l’autonomia / dependència de la gent gran.
 • Aprofundir en l’emotivitat i motivació com a factors que intervenen en el procés d’ensenyament - aprenentatge de la gent gran. 
 • Estudiar els projectes socioeducatius adreçats a la gent gran.  
 • Programa

  ·  Els “geros” presents i futurs.
  ·   La gent gran com a sortida laboral dels professionals de l’àmbit social: pedagogs, psicopedagogs, psicòlegs, metges, educadors socials, treballadors socials, infermers, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, ... del segle XXI.
  ·   Els perfils professionals dels professionals de l’àmbit social.
  ·   Prevenció de la dependència i potenciació de l’autonomia mitjançant la pedagogia.
  ·   Com aprèn la gent gran? Mites i realitats.
  ·   Els nous reptes formatius de la gent gran al llarg de la vida. 
  ·   Els projectes socioeducatius adreçats a la gent gran. Característiques. Metodologia de treball.  

  Avaluació - Metodologia

  Metodologia participativa.

  Exposició teòrica i realització d'activitats pràctiques, amb la finalitat que els assistents al curs puguin assolir els objectius proposats.

  Qui participi en aquest curs ha de descobrir, redescobrir la importància del "saber fer" dins la professió i ha d'aprendre de la pròpia o futura experiència.

  Professorat del curs

  Pilar Cases Martínez. Llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Gent Gran. Membre del Grup de Treball Gent Gran del COPEC. Experiència laboral de gerontologia en el sector privat.

  Coordinació del curs

  Pilar Roca Uriol. Llicenciada en Pedagogia. Diplomada en Treball Social. Coordinadora del Grup de Treball de Gent Gran del Col·legi de Pedagogs de Catalunya.

  M. Concepció Torres. Doctora en Pedagogia. Secretària del Col·legi de Pedagogs de Catalunya i representant del COPEC a Tarragona.

  Durada del curs: 20 hores

  Lloc de realització: Universitat Rovira i Virgili

  Dates i horaris: Del 27 al 30 de juny de 2011, de 9 a 14 hores.

  >> Més informació i matrícula (a partir del 23 de maig)

  Per a més informació, trucar al COPEC al 93 217 77 99, o enviar correu-e a formacio@pedagogs.cat