mapa web

ÀREA RESERVADA: identificar-se

segueix-nos 

notícies d'actualitat del COPEC segueix el COPEC a facebook segueix el COPEC a twitter segueix el COPEC a linkedin

agenda

trieu:
< gener 2020 >
dl dm dc dj dv ds dg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

INICI > Àrea Professional de Mediació > Mediació a Catalunya

Llibre Blanc de la Mediació a Catalunya

anterior

Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Àrea Professional de Mediació  > Llibre Blanc de la Mediació a Catalunya<br>

 

 

El passat dijous dia 27 d'octubre es va presentar a la Ciutat de la Justícia el Llibre Blanc de la Mediació a Catalunya, a la qual hi va assistir en Josep Armengol, vocal de la junta de govern i coordinador del grup de treball de mediació, com a representant del Col·legi. Aquest "estat de l'art" és fruit del treball de moltes persones al llarg de més de dos anys, radiografiant l'estat de la mediació en tots els seus àmbits.

 

 

 

El Llibre Blanc de la Mediació a Catalunya, es pot consultar a la biblioteca que té el COPEC, a Barcelona. També està disponible en la web del Llibre Blanc, en format PDF.

 

Un llibre blanc sempre és un punt de partida, que esperem generi a Catalunya un debat sobre la realitat de la Mediació, per cercar oportunitats i fortaleses de cara al demà malgrat les debilitats i mancances d'avui.

Si la llei 15/2009 de mediació en l'àmbit del dret privat de Catalunya ja ha generat un debat intens, des del Col·legi de Pedagogs de Catalunya pensem que amb Llibre Blanc de la Mediació s'obre un nou període de reflexió i de debat, que ha de propiciar processos participatius on totes les veus dels i les professionals de la mediació puguin sumar-se per anar definint el futur de la mediació al país. I evidentment, com a Col·legi Professional, el nostre Col·legi té coses a dir.


Per tant, es proposa iniciar en el Grup de Treball de Mediació del COPEC una nova etapa, en la qual, basant-nos en el llibre blanc i en l'experiència professional de les persones col·legiades, també, iniciem un debat sobre el present i futur de la mediació, vista la perspectiva que dona haver estat treballant des de la Llei de Mediació Familiar de Catalunya de l'any 2001.


Encetada també una nova etapa en la qual diversos Col·legis Professionals estem començant a debatre i treballar pel futur de la mediació a Catalunya, i davant la incertesa que suposa la crisi econòmica per la continuïtat de moltes iniciatives que han quallat i que són una realitat i una riquesa per la convivència i la cohesió social a Catalunya, des del Col·legi volem aprofundir en el moment de la Mediació, i el seu futur. La base sobre la qual es va construir la Mediació al país l'any 2001 possiblement caldria repensar-se, ja que han sorgit al llarg del temps nous àmbits de Mediació i serveis propers al ciutadà que han de fer repensar la Mediació en clau local, de proximitat a les persones i el seu tarannà. En un dels apèndixs del Llibre Blanc de la Mediació també hem aportat des del COPEC algunes reflexions, que volen servir la base per iniciar aquest debat.


Un llibre blanc que pot servir de base per una llei de Mediació a Catalunya. A tot això, no perdem de vista que l'Estat espanyol també proposa una llei de Mediació, que en molts aspectes és inacceptable pel Col·legi de Pedagogs de Catalunya, sobretot per què no entén que faci falta una formació especialitzada per poder portar a terme mediacions, i obliga a contractar una assegurança civil per si les coses no van bé... Evidentment, per aquest projecte ni les competències professionals ni la formació són importants...

Data de publicació: 5/11/2010

comparteix:

 

Col·legi de Pedagogs de Catalunya

contacta - informació general - avís legal

BARCELONA | Av. Mistral, 20 bis, entl 2. | 08015 Barcelona | Tel.93 217 77 99 | Fax 93 292 95 08 | HORARI

TARRAGONA | Rambla Nova, 12, 1. 2. | 43004 Tarragona | HORARI

GIRONA | C/ Ibèria, 4 | 17005 Girona | HORARI

LLEIDA | Rambla de Ferran, 32 | 25007 Lleida | HORARI