INICI > El COPEC > Comunicació > Televisió

TELEVISIÓ DE BADALONA - Pilar Morral, vocal Pedagogia Social: "El Pedagog i el Psicopedagog en l'àmb

TELEVISIÓ DE BADALONA - Pilar Morral - "El Pedagog i el Psicopedagog en l'àmbit social" 0 8/05/2019

Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Comunicació > TELEVISIÓ DE BADALONA - Pilar Morral, vocal Pedagogia Social: "El Pedagog i el Psicopedagog en l´àmbit social"Pilar Morral Garcia
Vocal de Pedagogia Social 
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
TELEVISIÓ DE BADALONA - Pilar Morral - "El Pedagog i el Psicopedagog en l'àmbit social", al programa Badalona Tres60, del minut 55:00 al 01:08:15.

"La Pedagogia no està prou reconeguda encara a tot el ventall de serveis que existeixen dins de l'actuació social, tant en infants com en dones, problemes de discapacitat, gent gran, etc. Hem començat centrant-nos en quatre àmbits, els quals tenen a veure amb la infància i l’adolescència, perquè veiem que el pedagog social està reconegut en alguns dels serveis o equips, però en d’altres no, quan la seva funció és molt similar. Per exemple, a l’EAIA si que hi és, on fa diagnòstic, intervenció, seguiment, etc. En canvi, l’UDEMNI, que seria el mateix però en situacions d’urgència, el telèfon de la infància o l’EVAMI (...), no hi som representats."

"Per exemple, en un EAIA, el pedagog està des de la fase de diagnòstic, situacions de vulnerabilitat, o d’indicadors de risc, en les quals avalua les competències parentals, els hàbits, les habilitats parentals, les relacions, el vincle amb els fills, el bon tracte, el mal tracte, el patiment que provoca un estil educatiu dolent, etc. (...)"

“La mirada pedagògica és imprescindible per una intervenció integral, transversal i de qualitat.”


Data de publicació: 8/5/2019