INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Tarragona

COPEC TARRAGONA: "COMPRENDRE ALS INFANTS A TRAVÉS DELS SEUS DIBUIXOS"

De la mà de la Biblioteca Pública de Tarragona, la Vocalia de Tarragona del Col·legi de Pedagogs el passat 8 de novembre va realitzar el taller formatiu sobre «Com comprendre als infants a través dels seus dibuixos» a càrrec de la pedagoga i Vocal de Tarragona, Marta FabregatLa seva presentació va ser a càrrec de M. Concepció Torres, presidenta de la Comissió de Deontologia, qui, de manera contundent, definia el taller en tres paraules clau: Pedagogia-Infants-Emocions

El taller, en línia pedagògica, estava dirigit als professionals de l'àmbit de la pedagogia, psicopedagogia, educadors/es socials, mestres, a famílies i al públic en general.
Els eixos centrals del taller van ser; afavorir el benestar emocional dels infants a través de la interpretació del seus dibuixos i donar una base als professionals de l'educació en el seu treball.

La ponent comentà que "l'objectiu de la interpretació dels dibuixos és el benestar emocional dels nostres infants", tant és així que va anomenar, de manera clara, els elements bàsics de l'anàlisi dels dibuixos dels nens i nenes, com són: la casa, el transport, els animals, la persona, la família... destacant les característiques importants i emfatitzant en la importància dels traços; forts o suaus, discontinus o continus, l'orientació dels dibuixos, els colors utilitzats i la correlació entre ells.

No podem passar per alt la participació dels assistents al taller, que van ser 25 persones que de manera molt activa i distesa, van expressar els seus dubtes i van mostrar dibuixos dels seus infants, tot enriquint l'experiència pedagògica. 

Finalment, destaquem la valoració positiva que va tenir el taller d'acollida per als infants, que el nostre estudiant de Pedagogia en pràctiques al COPEC, Carlos Miralda, va dinamitzar. 

Des del COPEC, agraïm a totes les persones que van fer possible la realització d'aquest taller. Taller "Com comprendre als infants a través dels seus dibuixos"

El proper dijous 8 de novembre, de 17:30 h a 18:30 h., es portarà a terme el Taller que organitzem des de la Vocalia de Tarragona amb col·laboració amb la Biblioteca Pública de Tarragona

Anirà a càrrec de la Marta Fabregat Oró, vocal de Tarragona del Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), a qui presentarà la M. Concepció Torres Sabaté, presidenta de la Comissió de Deontologia del COPEC. 

El taller s'adreça a pedagogs i pedagogues, mestres, educadors i educadores, famílies i adults interessats. S'oferirà un taller d’acollida per a infants a partir de 5 anys.

  • Data: 8 de novembre de 2018
  • Horari: de 17:30 h a 18:30 h.
  • Lloc: Sala infantil de la Biblioteca Pública de Tarragona (Carrer de Fortuny, 30, 43001 Tarragona)
  • Inscripcions: Les places són limitades i les inscripcions es faran a la Sala infantil de la Biblioteca Pública de Tarragona. 

Data de publicació: 14/11/2018