INICI > Aula Pedagogia > Programació 2016

anterior

TALLER "TU QUÈ CREUS?"
18/10/16

Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Aula Pedagogia > TALLER <i>"TU QUÈ CREUS?"</i><br>18/10/16 

 TALLER JOC DIDÀCTIC: "TU QUÈ CREUS?"

INSCRIPCIONS 

(SENSE COST)
PRESENTACIÓ 


Des de l'Aula de Pedagogia del COPEC presentem el taller 'Tu què creus?', sense cost, impulsat per la Direcció General d’Afers Religiosos, per fomentar el respecte a la diversitat de creences als centres educatius. 


DESTINATARIS


El taller s'adreça a persones col·legiades i no col·legiades, a tots aquells professionals interessats: pedagogs/gues, psicopedagogs/gues, docents, personal directiu i de gestió d'ensenyament primari i secundari, públic i concertat, de tota Catalunya. També per a professionals d'educació en el lleure i altres tipus d'educació no formal.


OBJECTIUS

 • Fomentar el respecte de la diversitat de creences al centres educatius. 
 • Treballar, de forma lúdica, els continguts de la "Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres educatius de Catalunya".
 • Posar al dia als professionals de l'ensenyament, d'una realitat molt canviant i no sempre prou coneguda en la nostra societat.
 • Afavorir el debat entre els participants i la consulta de la guia per respondre les qüestions plantejades (els participants seran obsequiats amb un exemplar de la guia). 

CONTINGUTS 


Es treballaran els continguts de la Guia elaborada en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament. Amb caràcter eminentment pràctic, exposa la normativa a seguir i els criteris per a la seva aplicació, tot abordant les festes religioses en els centres educatius (vestuari, ús de símbols, alimentació, matèries del currículum, el dol,..). Aquesta guia és la renovació i ampliació de la "Guia per a la gestió de la diversitat religiosa als centres educatius" que han portat a terme el Departament de Governació i Relacions Institucionals i el Departament d'Ensenyament, actualització que ha comptat amb la col·laboració del pedagog Joan Canimas, el jurista Eduard Ibáñez, l’experta en dol Neus Ballesteros, i també dels responsables de diverses entitats religioses.


Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres educatius de Catalunya:

 1. Presentació i descripció del marc jurídic relatiu als drets de llibertat religiosa i a l'àmbit sanitari. 
 2. Principis d’actuació que garanteixen el respecte i la igualtat entre totes les persones. 
 3. Recomanacions que guien cap a una gestió adequada de la diversitat religiosa en l’àmbit de l’ensenyament.
 4. Annexos: Recopilació de les referències legals més importants. Recull de fitxes de les diverses confessions presents a Catalunya. Quadre resum de les fitxes. Calendari interreligiós. Apartat de recursos a tenir en compte per aprofundir en alguns dels temes als quals la guia fa referència.

El taller "Tu què creus?" es presenta en un format lúdic als professionals de l'àmbit de l'ensenyament: un joc de taula, cooperatiu, que té per objectiu donar a conèixer la guia, i va formulant preguntes des de diverses perspectives:

 • Què faries tu? Bones pràctiques relatives al respecte a la diversitat religiosa
 • Què pots respondre? Respostes a estereotips i prejudicis
 • Què diu la llei? Situacions previstes en les lleis
 • Què creuen? Coneixements sobre les diverses religions presents a Catalunya
 • Què tal, família? Gestos i accions per facilitar l’entesa i la comunicació
El joc de taula ha estat creat per Yorgos Konstantinou, membre d'Irènia, col·lectiu de professionals i docents, de procedències i perfils acadèmics diversos, conscients de la necessitat de treballar cap a una cultura de pau mitjançant l'educació per a una ciutadania responsable. Partidaris de l'aprenentatge a través de les emocions, a més dels coneixements, dissenyen les activitats utilitzant principalment el joc com a recurs pedagògic.


EXPERTS 

 • Yorgos Konstantinou, creador del joc i membre del col·lectiu Irènia.

 • Joan B. Gómez Segalà, sociòleg, tècnic de la Direcció General d’Afers Religiosos.


DATES I HORARIS:

 • 18 d'octubre de 2016 de 20 a 21:30 h. 


LLOC:

 • Seu del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, a l'Av. Mistral, 20 bis, entl. 2. 08015  -  COM ARRIBARINSCRIPCIONS 

(SENSE COST)ORGANITZA:  


Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Aula Pedagogia > TALLER <i>"TU QUÈ CREUS?"</i><br>18/10/16


 Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Aula Pedagogia > TALLER <i>"TU QUÈ CREUS?"</i><br>18/10/16 Per qualsevol dubte o aclariment: CONTACTAR AMB EL COPEC