mapa web

ÀREA RESERVADA: identificar-se

segueix-nos 

notícies d'actualitat del COPEC segueix el COPEC a facebook segueix el COPEC a twitter segueix el COPEC a linkedin

agenda

trieu:
< gener 2020 >
dl dm dc dj dv ds dg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

INICI > El Col·legi > Presidència

INAUGURACIÓ I JORNADA PEDAGOGIA I EMPRESA

anterior

 I JORNADA PEDAGOGIA I EMPRESA: “L'Empresa, un repte pel Pedagog/a i Psicopedagog/a”


PARLAMENT DE LA PRESIDENTA


1 de juny de 2016, Biz Barcelona - Palau de Congressos

 

Bon dia! Sigueu benvingudes i benvinguts a la I Jornada de Pedagogia i Empresa, organitzada pel Col·legi de Pedagogs de Catalunya, amb la col·laboració de Biz Barcelona que ens cedeix l'espai en el marc de l'acord amb la Intercol·legial Catalana de la què formem part. Suport i col·laboració, també, de Barcelona Activa que ens inaugurarà aquesta Jornada, del Grup Praxis de la Facultat d’Educació de la UB, de Fòrum d’Activitats-Formació Activa i de la Vocalia d’Empresa del COPEC que ens tenen molt a dir en la Taula Rodona punt fort de la trobada d'avui, i de la col·laboració de l’Asociación Paideia de Profesionales de la Pedagogía de Málaga que ens havia d'acompanyar la seva presidenta i finalment no ha pogut ser, des d’aquí una salutació.


Un acte, el primer de molts espero, que vol posar en valor al professional de la pedagogia i la psicopedagogia en el CONTEXT DE L'EMPRESA que, com bé diu el títol, és un repte per al Pedagog/a i pel Psicopedagog/a. Un context on el pedagog/a i psicopedagog/a té la formació i les competències per a desenvolupar-hi les funcions que li són pròpies: FUNCIÓ D’INTERVENCIÓ, FUNCIÓ ORGANITZATIVA I FUNCIÓ ANALÍTICA, en espais professionals com el de l’OCUPACIÓ, RECURSOS HUMANS, FORMACIÓ, GESTIÓ DEL CONEIXEMENT i dins d'aquests innumerables perfils.


Perquè el PEDAGOG/A i el PSICOPEDAGOG/A és l'expert/especialista en processos de canvi educatiu i formatiu -en el seu sentit més ampli- en persones grups i comunitats des de la intervenció, coordinació, disseny, anàlisi i reflexió, al llarg de tota la vida i des de tots els contextos on es desenvolupa la persona.


Perquè la pedagogia intrínsecament analítica i reflexiva s'adapta a la societat canviant, l'últim terç del segle XX traspassa els murs escolars, sense abandonar-los, perquè entén que el fet educatiu es dóna en tots els àmbits de la persona: escola, entorn, família, oci i treball. 


El repte de la pedagogia és seguir evolucionant per a què pedagogs/gues i psicopedagogs/gues siguin professionals innovadors, creatius, reflexius, compromesos i competents per a donar resposta a les demandes de la ciutadania.


Aquesta és l'aposta del Col·legi de Pedagogs de Catalunya i de la Vocalia d’Empresa, liderada per Eva Font: posar en valor i en el mapa professional de les organitzacions el perfil professional del pedagog/a i psicopedagog/a, ja sigui treballant per compte aliena o per compte pròpia.


Comencem, doncs aquesta jornada, amb la intervenció que ens farà Lourdes Sugrañés, Directora operativa d’Orientació i Formació a Barcelona Activa, a qui agraïm de tot cor que ens acompanyi i inauguri la I Jornada de Pedagogia i Empresa.


Rosa Rodríguez i Gascons

Presidenta
Col·legi de Pedagogs de Catalunya

Barcelona, 1 de juny de 2016


Data de publicació: 1/6/2016

comparteix:

 

Col·legi de Pedagogs de Catalunya

contacta - informació general - avís legal

BARCELONA | Av. Mistral, 20 bis, entl 2. | 08015 Barcelona | Tel.93 217 77 99 | Fax 93 292 95 08 | HORARI

TARRAGONA | Rambla Nova, 12, 1. 2. | 43004 Tarragona | HORARI

GIRONA | C/ Ibèria, 4 | 17005 Girona | HORARI

LLEIDA | Rambla de Ferran, 32 | 25007 Lleida | HORARI