mapa web

ÀREA RESERVADA: identificar-se

segueix-nos 

notícies d'actualitat del COPEC segueix el COPEC a facebook segueix el COPEC a twitter segueix el COPEC a linkedin

agenda

trieu:
< febrer 2020 >
dl dm dc dj dv ds dg
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

INICI > Vocalies Professionals > Pedagogia Social

COPEC COL·LABORA AMB l'ACIM EN LA CREACIÓ DE CONEIXEMENT

anterior

Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Vocalies Professionals > COPEC COL·LABORA AMB l´ACIM EN LA CREACIÓ DE CONEIXEMENT

El treball de vulneració dels drets dels infants en les separacions conflictives de parella es conclou amb un útil document que ha començat a difondre's. 

Des del 2014, la Vocalia de Social del COPEC ha col·laborat en el Grup de Treball Interdisciplinari coordinat per l'ACIM (Associació Catalana de la Infància Maltractada) sobre la "Vulneració dels drets dels Infants en les ruptures conflictives de parella".  

Els objectius bàsics del grup de treball han estat la sensibilització vers els professionals, i la ciutadania en general, dels efectes negatius de les separacions conflictives de parella que repercuteixen en els infants i adolescents. El treball ha volgut crear un grup divers que coneixen i intervenen des de diferents serveis, públics i privats, junt amb professionals autònoms que actuen en situacions de conflictes de parella per a conèixer la seva percepció en els diferents àmbits (salut, jurídic, serveis socials i ensenyament), amb la intenció d’identificar elements de risc i factors de protecció que es donen en aquest tipus de situacions. El grup també ha volgut anar més enllà per identificar estratègies útils per a la sensibilització i prevenció, adreçades tant a professionals com a la població en general.

El resultat de les sessions de treball es resumeix en un document final titulat "Vulneració dels Drets dels Infants en les Ruptures Conflictives de parella", document que recull des d’una vessant interdisciplinària tot el treballat, i on també es plantegen propostes i nous reptes de futur. El document àmpliament debatut i contrastat també ha estat compartit a altres ciutats del nostre país per altres grups de treball interdisciplinaris, s'ha portat a terme també amb la presència al territori per altres membres del COPEC a Lleida, Girona i Tarragona. Amb aquesta dinàmica se n'ha afavorit la difusió i sensibilització fent arribar també, a través dels mitjans de comunicació i de les universitats catalanes, els continguts debatuts.

En relació als professionals que n’han format part, cal destacar que el grup han inclòs a representants de diversos sectors; serveis socials bàsics i especialitzats, mediadors: Equips d'Assessorament Tècnic àmbit de família (EATAF), Càritas Diocesana de Barcelona, Comissió d’Infància de l’ICAB, Comissió de Mediadors Familiars del mateix col·legi, Serveis Socials d’atenció primària, membres de l'Hospital Sant Joan de Déu, Degana de la magistratura de família de Barcelona, Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Mossos d’Esquadra, Punts de Trobada, Programa de Dona de l’Ajuntament de Barcelona, Equips d'Assessorament i Orientació Psicopedagògica (EAP) i advocats privats, entre d'altres, a més del nostre propi Col·legi professional representat per: 


Data de publicació: 18/1/2016

comparteix:

 

Col·legi de Pedagogs de Catalunya

contacta - informació general - avís legal

BARCELONA | Av. Mistral, 20 bis, entl 2. | 08015 Barcelona | Tel.93 217 77 99 | Fax 93 292 95 08 | HORARI

TARRAGONA | Rambla Nova, 12, 1. 2. | 43004 Tarragona | HORARI

GIRONA | C/ Ibèria, 4 | 17005 Girona | HORARI

LLEIDA | Rambla de Ferran, 32 | 25007 Lleida | HORARI