mapa web

ÀREA RESERVADA: identificar-se

segueix-nos 

notícies d'actualitat del COPEC segueix el COPEC a facebook segueix el COPEC a twitter segueix el COPEC a linkedin

agenda

trieu:
< gener 2020 >
dl dm dc dj dv ds dg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

INICI > Relacions Institucionals > Intercol·legial Catalana

El Parlament defensa els Col·legis Professionals

anterior

NOTA DE PREMSA

La Intercol·legial celebra que el Parlament català defensi els Col·legis Professionals i rebutgi la liberalització extrema del sector


Transcripció en esborrany de la Moció >>>

Barcelona, 21 de juny de 2013.- L’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya celebra que el Parlament de Catalunya hagi aprovat una moció que defensa el paper que duen a terme els Col·legis professionals i que s’hagi posicionat en contra de “l’intrusisme i de la liberalització a l’extrem” del sector davant l’avantprojecte de Llei de Serveis professionals que està preparant el govern de Mariano Rajoy.

El Parlament va aprovar ahir aquesta mesura amb l’objectiu d’aconseguir el màxim consens per poder aixecar una veu unànime des de Catalunya en relació al paper dels Col·legis Professionals per quan s’iniciï el tràmit al Congrés dels Diputats.

La Intercol·legial ja va alertar fa un any de la importància de salvaguardar el sistema de garanties que els Col·legis Professionals, atès que la supressió de les competències col·legials podria comportar una pèrdua de la qualitat dels servei que es presta a la ciutadania. Per aquest motiu, va fer un manifest en defensa d’aquestes corporacions i de les tasques que desenvolupen.

Durant els darrers anys, els Col·legis Professionals han dut a terme un intens procés de modernització, reforçant la seva orientació de servei vers la ciutadania, en sintonia amb la normativa de la Unió Europea, per mitjà de la Directiva de Serveis Professionals de 2006, que ha reconegut els Col·legis Professionals com a autoritats competents per al control o la regulació de les activitats de serveis i de l’accés i l’exercici d’una activitat professional.

Els Col·legis Professionals garanteixen la continua adequació de les professions a les necessitats socials; faciliten tot un seguit de serveis i formació per incrementar la qualitat dels serveis prestats pels diferents professionals a la ciutadania tot vetllant pels criteris deontològics i eviten l'intrusisme. A tall d’exemple, la importància del paper dels Col·legis Professionals en la protecció de l'interès públic resulta clara si es té en compte que el sector professional representa el 8.95% del PIB i afecta a més d’un milió de llocs de treball directe (8,8%) a nivell estatal.


Què és l'Associació Intercol·legial 

L’Associació Intercol∙legial, que representa més de 100 Col∙legis Professionals amb més de 200.000 col∙legiats/des de tots els àmbits professionals, va néixer amb la voluntat de reforçar la projecció social dels Col∙legis Professionals, impulsar iniciatives d’interès comú, actuar com a interlocutora amb les Administracions i estudiar qüestions que afecten el col∙lectiu, independentment del sector al qual pertanyin.


Data de publicació: 21/6/2013

comparteix:

 

Col·legi de Pedagogs de Catalunya

contacta - informació general - avís legal

BARCELONA | Av. Mistral, 20 bis, entl 2. | 08015 Barcelona | Tel.93 217 77 99 | Fax 93 292 95 08 | HORARI

TARRAGONA | Rambla Nova, 12, 1. 2. | 43004 Tarragona | HORARI

GIRONA | C/ Ibèria, 4 | 17005 Girona | HORARI

LLEIDA | Rambla de Ferran, 32 | 25007 Lleida | HORARI