mapa web

ÀREA RESERVADA: identificar-se

segueix-nos 

notícies d'actualitat del COPEC segueix el COPEC a facebook segueix el COPEC a twitter segueix el COPEC a linkedin

agenda

trieu:
< gener 2020 >
dl dm dc dj dv ds dg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

INICI > Relacions Institucionals > Sectorial Acció Social, Ensenyament i Humanitats

Manifest Sectorial de la Intercol·legial de Catalunya

anterior

NOTA DE PREMSA


MANIFEST SECTORIAL DE LA INTERCOL·LEGIAL DE CATALUNYA


Els professionals de l’àmbit social i educatiu aposten per “noves vies  per donar resposta a les urgents necessitats”

 

  • El Manifest de la Sectorial d’Acció Social, Ensenyament i Humanitats, signat per una desena de col·legis professionals, rebutja les polítiques d’austeritat
  • Joan Subirats i Violeta Nuñez, ponents en l’acte de presentació, aposten per la resistència i l’autoorganització de la societat civil

 

Barcelona, 19 de febrer de 2013

 

La Sectorial d’Acció social, Ensenyament i Humanitats de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya alerta a través d’un manifest dels efectes de “totes aquelles polítiques d’austeritat que, sense cap política de reactivació econòmica, no porten a superar la profunda crisi del país a la vegada que es redueix sensiblement la qualitat de vida de les persones”. El text el van llegir ahir quatre dels presidents de la desena de col·legis signants com a cloenda d’un acte en què el politòleg i economista Joan Subirats i la pedagoga Violeta Núñez van coincidir a reivindicar els moviments socials i l’acció comunitària com a claus de regeneració democràtica i de reconstrucció d’allò públic.

 

Resistència, transformació, activisme i autoorganització van ser quatre conceptes recurrents, tant des de la taula com en les intervencions dels assistents. Professionals de diferents camps de l’àmbit social —treball Social, educació social, pedagogia, psicologia, sociologia, etc.— són els impulsors del manifest, que demana que “no es perpetuï la situació deficitària en matèria d’educació, treball i qualitat de vida de les persones i no es posi en perill la cohesió social”.

 

La presidenta de la Sectorial d’Acció Social, Ensenyament i Humanitats de la Intercol·legial, Núria Carrera, va presentar la xerrada ‘Cap a un nou Estat del Benestar? Visions i alternatives’, en què Subirats i Nuñez van alertar del risc que corren no només l’actual model de protecció i serveis públics, sinó també les professions de l’àmbit social. “Si l’Estat perd la capacitat redistributiva –va afirmar Subirats—, només li quedarà la repressiva” i en aquest escenari —tal com va advertir Nuñez— els professionals corren el risc de “ser els encarregats d’aplicar protocols de forma repetitiva, en lloc d’aportar els seus coneixements per resoldre situacions”.

 

 


NOTA DE PREMSA


MANIFEST SECTORIAL DE LA INTERCOL·LEGIAL DE CATALUNYA

 

Els col·legis professionals alcen la veu contra les polítiques d’austeritat i adverteixen dels seus riscos

 

  • Els professionals d’acció social, ensenyament i humanitats demanen que “no es perpetuï la situació deficitària en matèria d’educació, treball i qualitat de vida de les persones i no es posi en perill la cohesió social”
  • La desena de col·legis signants llegiran el manifest en el marc de la xerrada ‘Cap a un nou Estat del Benestar? Visions i alternatives’, amb el politòleg Joan Subirats i la pedagoga Violeta Núñez

 

Barcelona, 15 de febrer de 2013

 

La Sectorial d’Acció social, Ensenyament i Humanitats de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, que agrupa una desena de col·legis —Treball Social, Educadores i Educadors Socials, Pedagogs, Psicòlegs, Politòlegs i Sociòlegs, Bibliotecaris Documentalistes, i Doctors i/o Llicenciats en Filosofia i Lletres, Educació Física i Ciències de l’activitat física i de l’esport, Belles Arts i Professors de Dibuix—, faran públic dilluns 18 de febrer un manifest contra “totes aquelles polítiques d’austeritat que, sense cap política de reactivació econòmica, no porten a superar la profunda crisi del país, a la vegada que es redueix sensiblement la qualitat de vida de les persones”.

 

La lectura tindrà lloc en el marc de la jornada ‘Cap a un nou Estat del Benestar? Visions i alternatives’, que comptarà amb intervencions de Joan Subirats, economista i catedràtic de ciència política, i Violeta Núñez, doctora en filosofia i ciències de l’educació i professora de pedagogia social. Inaugurarà la sessió Núria Carrera, presidenta de la Sectorial d’Acció social, Ensenyament i Humanitats de l’Associació Intercol·legial i degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

 

Data: Dilluns 18 de febrer, de 18:30h a 20:30h

Lloc: Biblioteca Fort Pienc (Plaça del Fort Pienc 4-5 , 08013 Barcelona)

Data de publicació: 19/2/2013

comparteix:

 

Col·legi de Pedagogs de Catalunya

contacta - informació general - avís legal

BARCELONA | Av. Mistral, 20 bis, entl 2. | 08015 Barcelona | Tel.93 217 77 99 | Fax 93 292 95 08 | HORARI

TARRAGONA | Rambla Nova, 12, 1. 2. | 43004 Tarragona | HORARI

GIRONA | C/ Ibèria, 4 | 17005 Girona | HORARI

LLEIDA | Rambla de Ferran, 32 | 25007 Lleida | HORARI