INICI > Aula Pedagogia > Programació 2012

anterior

Cicle de Conferències, Barcelona
Llegir no està en crisi

Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Aula Pedagogia > Cicle de Conferències, Barcelona<br><em>Llegir no està en crisi</em>

 

Llegir no està en crisi. Com potenciar les nostres competències comunicatives?

 

 

Presentació

 

El Grup de Treball de Gent Gran ha organitzat aquesta conferència adreçada a professionals, estudiants o interessats en l'àmbit de la gent gran (pedagogs/gues, psicopedagogs/gues, psicòlegs/logues, ...), que desitgin descobrir, redescobrir els vicis i/o virtuts de comunicar-se amb el seu entorn a través de la força de les paraules, de les imatges, en definitiva dels seus llenguatges.

 

Els participants podran reflexionar sobre el plaer o el malestar de comunicar-se amb el seu entorn a través de les paraules, de les imatges, dels seus llenguatges. També, podran apreciar quins recursos pedagògics tenen per ajudar a la gent gran, a potenciar les seves competències comunicatives.

 

 

Objectiu:

  • Reflexionar sobre els vicis i les virtuts de llegir, sobretot en l'etapa de la tardor.
  • Potenciar les competències comunicatives pròpies i les de les persones que ens envolten i de la gent gran.
  • Aplicar recursos pedagògics per utilitzar la força de les paraules, en el nostre entorn quotidià.

 

Programa - Contingut:

  • Els vicis i les virtuts de llegir. Passat, present i futur.
  • Característiques de les competències comunicatives de les persones al llarg de la vida, sobretot en l'etapa de la tardor.
  • Recursos pedagògics per utilitzar i fer utilitzar la força de les paraules.

 

Experta que intervindrà:

  • Ma. Pilar Roca Uriol. Col·legiada número 35 · Vocal i Coordinadora del Grup de Treball Gent Gran del Col·legi de Pedagogs de Catalunya. · Llicenciada en Pedagogia, especialitat Organització i Tecnologia Educativa per la Universitat de Barcelona · Coautora del programa Socioeducatiu “Temps per Viure: L’entorn i les emocions. Registre de la Propietat Intel·lectual. Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya, 2006. · Coautora del programa Socioeducatiu “ Escriptura Creativa: Màgia i Fantasia de les paraules”. Registre de la Propietat Intel·lectual. Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya 2012. · Professora d’Ensenyament Secundari. Especialitat Orientació Educativa.

 

Data: dimarts 20 de març de 2012

 

 

Horari: 18:00 a 19:00 hores.

 

 

Lloc: Seu del Col·legi de Pedagogs de Catalunya – Av. Mistral, 20 bis, entl. 2. 08015 Barcelona

 

 

Preu: Entrada lliure prèvia inscripció i confirmació del COPEC.

 

 

>> Es lliurarà certificat d'assistència.

 

 

 
ORGANITZA
 
Grup de Treball de Gent Gran
 
Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Aula Pedagogia > Cicle de Conferències, Barcelona<br><em>Llegir no està en crisi</em>