INICI > Aula Pedagogia > Programació 2012

anterior

Cicle de Conferències Girona i Barcelona
Mètode d’Alfabetització per a persones nouvingudes

Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Aula Pedagogia > Cicle de Conferències Girona i Barcelona<br><em>Mètode d’Alfabetització per a persones nouvingudes</em>

Mètode d’alfabetització per a persones nouvingudes,

El nostre món

L’aprenentatge de la llengua del país d’acollida.

 

 

Presentació

 

ACEFIR i COPEC han organitzat aquesta conferència adreçada a professionals, estudiants i voluntaris de l’àmbit de l’educació d’adults nouvinguts que han d’aprendre la nostra llengua (pedagogs/gues, psicopedagogs/gues, educadors socials, mestres, ...).

 

En aquesta sessió es pretèn compartir les reflexions que van portar a crear un mètode per alfabetitzar a les persones nouvingudes en la llengua del país d’acollida, en aquest cas, el català. Al mateix temps, s'explicaran les raons de perquè s'ha utilitzat aquesta metodologia i com posar-la a la pràctica.

 

 

Objectiu:

  • Donar a conèixer l’aplicació del Mètode El nostre món per a alfabetitzar, en català, a joves i adults.

 

Programa - Contingut: 

- Raons que porten a la creació del Mètode El Nostre Món.

- Processos d’ensenyament-aprenentatge de la llengua: l’aprenentatge oral i la lecto-escriptura.

- Aplicació del Mètode El Nostre Món.

 

 

Experta que intervindrà:

  • Rosa M. Falgàs. Experta en Educació d'Adults des del 1978, 10 anys de mestra a Sarrià de Ter i 11 a Girona, 9 anys de Coordinadora de Formació d’Adults de les Comarques de Girona, 2 anys d’assessora de projectes europeus a la Direcció General de Formació d’Adults. La preocupació i interès per l'educació dels adults li ha portat a participar en diferents organitzacions al llarg d'aquests anys com ara l'AEPA (Associació d'Educació de Persones Adultes), la FAEA (Federació d'Associacions d'Educació d'Adults), l'EAEA (Associació Europea per l'Educació d'Adults) i al ICAE (Consell Internacional d'Educació d'Adults). · Actualment és Presidenta d'ACEFIR (Associació Catalana per a l'Educació, la Formació i la Recerca). · Ha escrit, amb l'ajuda d'altres persones, el mètode d'aprenentatge del català a persones nouvingudes analfabetes titulat: El Nostre Món.   

 

Gironadijous 23 de febrer de 2012 (Inscripcions tancades)

Lloc: Seu de l’Associació Catalana per a l’Educació, la Formació i la Recerca - ACEFIR (Hotel d’Entitats, C/ Rutlla, 20-22, 17002 de Girona)

Horari: 18:30 a 20:00 hores.

 

 

Barcelona: dijous 1 de març de 2012

Lloc: Seu del COPEC - Av. Mistral, 20 bis, entl. 2. Barcelona

Horari: 18:30 a 20:00 hores.

 

Preu: Entrada lliure prèvia inscripció i confirmació del COPEC.

 

>> Es lliurarà certificat d'assistència. 

 

COORGANITZA
 
Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Aula Pedagogia > Cicle de Conferències Girona i Barcelona<br><em>Mètode d’Alfabetització per a persones nouvingudes</em>          Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Aula Pedagogia > Cicle de Conferències Girona i Barcelona<br><em>Mètode d’Alfabetització per a persones nouvingudes</em>