INICI > Aula Pedagogia > Programació 2012

anterior

Cicle de Conferències, Barcelona
La màgia de llegir i escriure

Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Aula Pedagogia > Cicle de Conferències, Barcelona<br><em>La màgia de llegir i escriure</em>

La màgia de llegir i escriure: Un aprenentatge vivencial

Projecte de lectoescriptura


 


 

 Presentació

 

La Vocalia d’Educació i Diversitat ha organitzat aquesta conferència adreçada a professionals i estudiants de l’àmbit, que es durà a terme en forma de xerrada - col·loqui. 

 

 

Objectiu:

  • L'origen del projecte es la voluntat de facilitar l'aprenentatge de la llengua catalana.

 

Programa - Contingut:

 

Es desenvolupa tenint en compte les aptituds naturals que tenen els infants, com la lògica, el dibuix..., tot procurant fer-ho d’una manera interactiva i respectant el seu procés maduratiu.

 

S’inicia amb la creació de codis propis: Primer amb els noms secrets (símbols que representen el nom propi de cada nen/a) i després amb pictogrames (símbols o dibuixos que representen una paraula per poder formar frases simples). Serà mitjançant aquests noms secrets i els pictogrames quan podran començar a confeccionar frases tot treballant la comprensió lectora.

 

La utilització d’aquest codi propi afavoreix el poder comunicar-se gràficament entre ells d’una manera engrescadora i fàcil, potencia la creativitat i la imaginació i facilita la realització del dibuix. Aquests codis propis són el pas previ als codis convencionals dels sons i les lletres.

 

Es culmina el projecte amb l’aprenentatge de tots els sons i les lletres, tot fent lògiques les seves arbitrarietats a partir de narracions en format de conte, i  donant punts de referència en el propi cos per la realització de les grafies.

 

 

Expertes que intervindran:

  • Anna Torrent Pi. Psicopedagoga i mestra d'Educació Infantil
  • Anna Fontboté i Gual. Psicopedagoga i mestra d'Educació Infantil
  • Lluïsa Romeu i Tarragona. Mestra jubilada
  • Montse Rodríguez. Directora i mestra d'Educació Infantil

 

Data: dijous 23 de febrer de 2012

 

Horari: 18:00 a 20:00 hores

 

Lloc: Seu del Col·legi de Pedagogs de Catalunya – Av. Mistral, 20 bis, entl. 2. 08015 Barcelona

 

Preu: Entrada lliure prèvia inscripció i confirmació del COPEC. 

 

>> Es lliurarà certificat d'assistència.

 

 
 
ORGANITZA
 
Vocalia d’Educació i Diversitat
 
Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Aula Pedagogia > Cicle de Conferències, Barcelona<br><em>La màgia de llegir i escriure</em>